Дуня Міятович засудила силовий рейд на кримськотатарський телеканал ATR

Дуня Міятович засудила силовий рейд на кримськотатарський телеканал ATR

26 Січня 2015
3457

Дуня Міятович засудила силовий рейд на кримськотатарський телеканал ATR

3457
Дуня Міятович засудила силовий рейд на кримськотатарський телеканал ATR
Дуня Міятович засудила силовий рейд на кримськотатарський телеканал ATR

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила рейд кримських силовиків у масках на кримськотатарський телеканал ATR у Сімферополі. Відповідну заяву вона поширила 26 січня.

 

«Я неодноразово нагадували про необхідність гарантій роботи журналістів і ЗМІ. Практика вторгнень у вільні і незалежні медіа не може бути толерована в регіоні ОБСЄ», - сказала пані Міятович.

 

«Дуже важливо, щоб кримські татари мали можливість приймати й отримувати інформацію та новини з ATR. ATR має отримати можливість відновити мовлення якомога швидше», - наголосила пані Міятович.

 

Нагадаємо, зранку 26 січня в Сімферополі озброєні силовики, у тому числі ОМОН, оточили будівлю кримськотатарського телеканалу ATR та організували обшук.

 

«Мета "візиту" - вилучити всю інформацію про торішній (26 лютого) мітинг під стінами кримського парламенту. У нас вилучають сервер. У кожному кабінеті обшук», - повідомила у Facebook заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова.

 

Унаслідок обшуку в ATR було вилучено сервер і відключено ефірне мовлення.

 

Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до телеглядачів і засудила дії місцевої влади, з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

 

Біля будівлі телекомпанії почали збиратися телеглядачі, шанувальники АТR. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз, який прибув на місце події, назвав ситуацію, що склалася на телеканалі, елементом залякування кримських татар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3457
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
похуй
3371 дн. тому
а кто это ваще такая? впервые слышу про такую 0
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду