У Харкові співробітники ЗМІ пропонують створити Будинок журналіста

У Харкові співробітники ЗМІ пропонують створити Будинок журналіста

21 Січня 2015
3471

У Харкові співробітники ЗМІ пропонують створити Будинок журналіста

3471
У Харкові співробітники ЗМІ пропонують створити Будинок журналіста
У Харкові співробітники ЗМІ пропонують створити Будинок журналіста

Під час традиційної зустрічі під назвою «Хрещенські посиденьки» харківські журналісти запропонували взятися за реалізацію ідеї створення у місті Будинку журналіста. Про це повідомляє сайт каналу ОТБ (Харківська ОДТРК).

 

Журналіст та письменник Григорій Долуханов переконаний, що Харків повинен мати свій Будинок журналіста. Такі плани давно обговорюються у місцевій організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), але ідея досі не реалізована.

 

«Я б хотів закликати всіх зацікавлених підприємців Харківської області. Багатьох з них можна назвати журналістами- аматорами. Вони виступають в пресі, люблять пресу. Я хотів би до них звернутися, щоб вони взяли участь у створенні такого Будинку журналіста», - сказав Григорій Долуханов.

 

Будинок журналіста у Харкові міг би стати місцем зустрічі і професійних обмінів медівників різних поколінь.

 

«Для людей, які працювали журналістами, завжди залишається важливим спілкування», - сказала організатор «Хрещенських посиденьок», член правління обласного відділення Національної спілки журналістів Світлана Лігостаєва,  власкор УНА «Укрінформ», член правління Харківської обласної організації НСЖУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у грудні минулого року в Україні з'явився перший віртуальний прес-клуб, ініціаторами запуску якого стали  представники Інституту масової інформації (ІМІ) з Харкова та Одеси.

 

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) виступила за ґрунтовне доопрацювання законопроекту №1357 про суспільне мовлення до розгляду в другому читанні. Активісти та юристи НСЖУ готові долучатися до дискусій щодо внесення необхідних законодавчих правок, аби зрештою було прийнято поміркований законопроект, що дозволить зберегти в Україні регіональних мовників. Про це йдеться в заяві НСЖУ, поширеній 14 січня. Перед цим Рівненська, Харківська, Херсонська та Закарпатська ОДТРК виступили проти їх ліквідації в процесі створення Суспільного мовника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду