На Чернігівщині на позаштатного журналіста районної газети «Маяк» напали через статтю дворічної давнини

На Чернігівщині на позаштатного журналіста районної газети «Маяк» напали через статтю дворічної давнини

16 Січня 2015
5142

На Чернігівщині на позаштатного журналіста районної газети «Маяк» напали через статтю дворічної давнини

5142
На Чернігівщині на позаштатного журналіста районної газети «Маяк» напали через статтю дворічної давнини
На Чернігівщині на позаштатного журналіста районної газети «Маяк» напали через статтю дворічної давнини

14 січня на Чернігівщині позаштатному журналісту районної газети «Маяк» Віктору Татарину були нанесені тілесні ушкодження через статтю, яка була надрукована в газеті у 2013 році. Про це повідомляє  Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Віктор Татарин повідомив ІМІ, що його побиття пов'язано з журналістською діяльністю, і стверджує, що на нього напав односельчанин - нащадок одного з мешканців регіону, про якого журналіст написав у публікації «Село знає своїх героїв і... антигероїв». Стаття була опублікована в районній газеті «Маяк» у номері від 26 січня 2013 року.  У публікації, присвяченій річниці подвигу Героїв Крут, йшлося про мешканця села Сядрино (Корюківський район), більшовика, керівника Сосницької повітової міліції Олександра Гарнієра та його дії під час революційних подій на початку 20 століття.

 

Напад на журналіста  стався зранку, коли Віктор Татарин намагався дістатися районного центру Корюківка та ловив попутну машину.

 

«Під'їзджає автомобіль, я нічого не підозрюючи, сідаю в нього. Я не знав, хто зупинився. Сів, думаю, заплачу та доїду. У машині були двоє. Він (Гарнієр - ред.) почав до мене претензії висловлювати, погрожував пістолетом, воздушкою, нецензурно лаявся. Він почав казати мені, що я зганьбив його сім'ю, і так далі. І оце пройшло два роки з написання тієї статті», - розповів пан Татарин.

 

При цьому він додав, що раніше зустрічав нападника у громадських місцях, але ніяких претензій той йому не пред'являв.

 

«Вони мене спробували завезти в ліс, але я вистрибнув з автомобіля, була невелика швидкість. Він побіг за мною, повалив мене і давай бити мене по голові ногою. Потім пару раз ще вдарив, потім пішли до машини, розвернулися і поїхали до Сядрина», - сказав журналіст.

 

Віктор Татарин, діставшись райцентру, звернувся до відділення міліції із заявою про напад, у лікарні йому засвідчили легкі тілесні ушкодження. За словами журналіста, міліція порушила кримінальне провадження за статтею 125 КК України. «А от щодо журналістської діяльності вони не порушували справу, мотивують, що я був не при виконанні професійних обов'язків», - зауважив Віктор Татарин.

 

Нагадаємо, у жовтні співробітники Чернігівського міського відділу УМВС розпочали перевірку за фактом погроз фізичною розправою журналістам однієї з міських газет. За словами начальника ЧМВ УМВС України в Чернігівській області Володимира Рапути, до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшла заява від журналіста одного з місцевих видань, що у редакцію зателефонував невідомий чоловік та в грубій формі висловив погрози фізичною розправою через опубліковану у виданні інформацію. За даним фактом відкрите кримінальне провадження згідно ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України «погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози», що карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду