Херсонський депутат Віктор Шевчук погрожував головреду місцевого видання розправою

Херсонський депутат Віктор Шевчук погрожував головреду місцевого видання розправою

29 Грудня 2014
2828

Херсонський депутат Віктор Шевчук погрожував головреду місцевого видання розправою

2828
Херсонський депутат Віктор Шевчук погрожував головреду місцевого видання розправою
Херсонський депутат Віктор Шевчук погрожував головреду місцевого видання розправою

27 грудня депутат Херсонської міської ради від Партії регіонів Віктор Шевчук погрожував головному редактору інтернет-видання «Херсонські вісті» Ігорю Трубаєву після виходу публікації про нього. Про це повідомляється на сайті видання.

 

За інформацією ЗМІ, депутат зателефонував редактору та почав говорити, що у своїй публікації журналіст зачепив інтереси впливових осіб і що це так просто йому не минеться. «Жарти закінчилися. Ти написав про дуже серйозних людей», - цитує пана Шевчука видання.

 

Як пише Інститут масової інформації (ІМІ), пан Трубаєв запитав, що депутат має на увазі. На що Віктор Шевчук відповів, що йдеться про впливових осіб, яких головний редактор сфотографував поруч з ним. Після цього Віктор Шевчук поклав слухавку.

 

У матеріалі «Херсонських вістей» нагадується, що 26 грудня депутати Херсонської міськради виділили Віктору Шевчуку в оренду ділянку землі в міському парку на 15 років, незважаючи на порушення законодавства. Видання повідомляє, що на засідання сесії пан Шевчук начебто привів своїх людей, які влаштовували провокації в залі.

 

У редакції інтернет-видання вважають, що ці публікації стали причиною погроз від депутата. «Передісторія така: на сесію виносилося питання про продовження договору оренди землі під його кафе в парковій зоні на 15 років. Ми це послідовно критикуємо, оскільки кафе у нього знаходиться в парковій зоні. Дозвіл у нього був тільки на тимчасову споруду, а він зробив там капітальну будову. На сесію привів людей, які виступали на його захист, а тим депутатам, які виступали проти продовження оренди, кричали "ганьба"», - розповів головний редактор Ігор Трубаєв у коментарі ІМІ.

 

Депутат Віктор Шевчук в коментарі ІМІ сказав, що не вважає інтернет-видання «Херсонські вісті» засобом масової інформації, і що в інтернеті можна написати все, що завгодно, та відмовився коментувати.

 

Нагадаємо, в 2011 році підприємця, депутата Херсонської міськради (Партія регіонів) Віктора Шевчука суд визнав винним у завданні легких тілесних ушкоджень журналісту, члену Української Гельсінської групи, керівнику Херсонського обласного відділення Комітету виборців України Дементію Білому. За рішенням суду Віктор Шевчук мав сплатити штраф у розмірі 850 грн (згідно з ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України) і виплатити постраждалому Дементію Білому компенсацію моральної шкоди в сумі 4 тис. грн.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду