У Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews (ВІДЕО)

У Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews (ВІДЕО)

12 Грудня 2014
3380

У Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews (ВІДЕО)

3380
У Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews (ВІДЕО)
У Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews (ВІДЕО)

10 грудня у Вінниці активісти «Правого сектора» виявили двох кореспонденток російського телеканалу LifeNews, які під виглядом журналістів каналу Euronews збирали матеріал про вінницькі події. Активісти зняли інцидент на відео і оприлюднили його на YouTube.

 

«10.12.2014 року #Правий_сектор та #УНСО Вінниччини при допомозі небайдужих вінниччан, викрили діяльність ворожих агентів Кремля у Вінниці. У період з 08.12.2014 по 10.12.2014 року, представляючись кореспондентами незалежної агенції Euronews, вони займались збором інформації для підготовки провокативних матеріалів антиукраїнського характеру російському інформаційному інтернет-виданню і телеканалу LifeNews. Матеріали щодо діяльності вищевказаних псевдожурналістів передані до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні активістів.

 

Як видно на відео, активісти, що допомагають правоохоронним органам Вінниці здійснювати патрулювання міста, 10 грудня на залізничному вокзалі Вінниці виявили двох кореспонденток російського каналу LifeNews, які заявили, що знаходились у місті два дні і мають виїхати.

 

Журналістки показали свої російські паспорти, одна з них - посвідчення LifeNews на ім'я Олександри Ульянової, і підтвердили, що протягом двох днів знімали репортаж про події у Вінниці. «Ми вже від'їжджаємо. Чули про безлади, на них не встигли», - заявила одна з російських журналісток.

 

Активісти перевірили, що саме знімали журналістки. Одна з них заявила, що вони не встигли зняти «безлади», а інша повідомила, що вони опитували громадян Вінниці щодо їх ставлення до подій 6 грудня у місті.

 

Після перегляду відзнятого активісти запитали у кореспонденток LifeNews про наявність акредитації і вирішили викликати міліцію. Одна з журналісток одразу повідомила про інцидент керівництву свого каналу.

 

 

Як повідомляє УНІАН, у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Вінницькій області підтвердили, що на залізничному вокзалі в Вінниці працівники лінійного відділу міліції у згаданих громадянок Росії перевірили документи, встановили їх особи, про що складено відповідні протоколи, після чого журналістки потягом відбули з міста.

 

Про інцидент повідомив також російський канал «Россия 24». «Українські націоналісти затримали у Вінниці кореспонденток LifeNews, влаштували дівчатам обшук, супроводжуючи його безсторонніми коментарями, а потім виклали в інтернеті відео-звіт», - повідомив ведучий російських теленовин.

 

Нагадаємо, кореспондентка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська заявила, що її 26 листопада побили у Києві біля палацу мистецтв «Україна» українські колеги-журналісти. Про це вона розповіла під час прямого включення свого каналу з Києва.

 

Кореспондентка також повідомила, що напад на знімальну групу російського ТБ відбувався на очах співробітників міліції, які, за твердженням пані Змановської, «приєднались до тих, хто бризнув у неї з балончика». На прохання російського оператора допомогти їм вийти звідти український правоохоронець начебто відповів: «Валіть у свою Росію».

 

Водночас журналіст телеканалу «Інтер» Максим Кошелєв, який був свідком конфлікту, стверджує, що українські журналісти не били кореспондентку російського каналу LifeNews Євгенію Змановську. Свідчення журналіста «Інтера» підтверджує ексклюзивне відео каналу «24», на якому видно, що насправді відбувалось під час так званого «побиття» журналістки російського каналу LifeNews Євгенії Змановської 26 листопада біля палацу мистецтв «Україна» в Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду