Нацрада звернулася до Держкіно щодо серіалів за участі Охлобистіна

Нацрада звернулася до Держкіно щодо серіалів за участі Охлобистіна

4 Грудня 2014
4369

Нацрада звернулася до Держкіно щодо серіалів за участі Охлобистіна

4369
Нацрада звернулася до Держкіно щодо серіалів за участі Охлобистіна
Нацрада звернулася до Держкіно щодо серіалів за участі Охлобистіна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Державного агентства України з питань кіно з проханням розглянути можливість відкликання прокатних посвідчень фільмів і серіалів за участі російського актора Івана Охлобистіна, який нещодавно нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальним заяв на підтримку «ДНР». Про це на брифінгу 4 грудня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Також, за його словами, Національна рада офіційним листом звернулася до Служби безпеки України з проханням вжити відповідних заходів і розглянути питання щодо позиції Івана Охлобистіна.

 

«Детектор медіа» вже писала, що Державне агентство України з питань кіно планує переглянути дію державних прокатних посвідчень на фільми за участю Івана Охлобистіна, про що «Детектор медіа» повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко. Засідання Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів планується на 9 грудня.

 

Юрій Артеменко також підтвердив, що наступного тижня відбудеться засідання експертної комісії при Держкіно, на якому розглядатиметься питання фільмів з Іваном Охлобистіним.

 

Нагадаємо, що до складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів від Нацради увійшли перший заступник голови Ольга Герасим'юк і члени регуляторного органу Олександр Ільяшенко та Владислав Севрюков.

 

Раніше перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк у коментарі «Детектор медіа» сказала, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Івана Охлобистіна, не чекаючи заборон. Так вона прокоментувала можливість заборони серіалу «Інтерни» за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали «Україна» і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду