Шеф-редактор «Еспресо TV» заявив, що канал транслює виступи Путіна, бо «ворога треба знати»

Шеф-редактор «Еспресо TV» заявив, що канал транслює виступи Путіна, бо «ворога треба знати»

4 Грудня 2014
5815

Шеф-редактор «Еспресо TV» заявив, що канал транслює виступи Путіна, бо «ворога треба знати»

5815
Шеф-редактор «Еспресо TV» заявив, що канал транслює виступи Путіна, бо «ворога треба знати»
Шеф-редактор «Еспресо TV» заявив, що канал транслює виступи Путіна, бо «ворога треба знати»

Сьогодні, 4 грудня, телеканал «Еспресо TV» транслював в прямому ефірі виступ президента Росії Володимира Путіна з щорічним посланням до Державної думи РФ. Натомість телеканал «112 Україна» на своєму сайті поширив новину, що трансляція диспутів президента РФ може бути кваліфікована як розпалювання ворожнечі. «Детектор медіа» звернулася за коментарями до каналу «Еспресо TV», Національної ради з питань телебачення та радіомовленя та  Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ).

 

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що ще не бачив цього ефіру, однак сам факт трансляції виступу російського президента в сучасних українських реаліях є правомірним.

 

«Виходячи з правового поля - в цьому немає нічого поганого. Адже Путін не визнаний злочинцем чи терористом. Якби це був Гіркін чи Стрєлков (екс-керівник терористичних угруповань на Донбасі - ТК.) - це інша справа. Хоча ми розуміємо, від кого йде загроза. Інша справа, як конкретно цей випадок з патріотичних чи моральних засад може бути розглянутий. А це залежить від того, як журналісти "Еспресо TV" подали цю інформацію», - зазначив пан Артеменко у коментарі «Детектор медіа».

 

Така ж думка у керівника центру адвокації та лобіювання НАМ Ольги Большакової. «Я вважаю, що така інформація є  суспільно-важливою для українців. Щоб населення нашої країни могло правильно оцінювати майбутні дії нашого ворога. Тому те, що канал дав це в ефір - це нормально. Питання може бути лише в тому, як журналісти коментували цей виступ», - зазначила вона.

 

Шеф-редактор телеканалу «Еспресо TV» Віталій Пирович публічно висловив свою позицію у колонці на сайті каналу.

«Мабуть, ніхто б і не звернув увагу на те, що "Еспресо TV" транслювало сьогоднішнє звернення президента Володимира Путіна до Федеральних Зборів РФ, якщо б не надмірна пильність наших колег та конкурентів з інформаційного телеканалу "112". Так от,  вони звернулися до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрія Артеменка з питанням: чи не варто було б йому перевірити "Еспресо TV" на предмет того, а чи не розпалює канал якусь бува ворожнечу, транслюючи виступ Володимира Володимировича», - написав редактор.

 

За його словами, Юрій Артеменко пообіцяв, що Нацрада перевірить цю інформацію.

 

«З цієї його простої відповіді наші колеги із більш ніж "прозорим" фінансуванням відразу зробили СУПЕРСЕНСАЦІЮ - в Україні перевірять канал, який транслював Путіна. "Новину"  підхопили усі російські новинні стрічки і представники  "п''ятої колони" в Україні,  зокрема, - газета  "Вести"», - повідомив пан Пирович.

 

Віталій Пирович також підкреслив, що «Еспресо TV» регулярно транслює виступи російського президента, починаючи від подій Майдану та анексії Криму.

 

«Тому що ВОРОГА ТРЕБА ЗНАТИ. Крім того, "Еспресо TV" упевнений, що наш глядач сприймає Путіна саме так - як ворога. І не слід українців вважати настільки тупими, що після російської агресії вони можуть піддатися чару Путіна і раптом повірити, що Росія - миротворець, а агресивний - весь світ», - зазначає редактор.

 

Сьогоднішня трансляція виступу Володимира Путіна, на його думку, була цікавий тим, що йому передували вуличні бої в місті Грозному (Чеченська республіка в складі РФ). «Світ та Україна мали почути, що їх чекає: подальша агресія Путіна чи він таки готовий на поступки. Чому слід позбавляти українців можливості почути це з перших вуст - питання, мабуть, риторичне», - пише Віталій Пирович. 

 

Нагадаємо, 27 листопада Нацрада вдруге оголосила попередження ТОВ «ТРК 112-ТВ» (телеканал «112 Україна») за результатами планової перевірки діяльності за супутниковою ліцензією. Було встановлено відхилення від програмної концепції. Фактично формат каналу є інформаційним, а не інформаційно-просвітницьким. Член Нацради Григорій Шверк звернув увагу на той факт подання неповної інформації (результати соцопитування) телеканалом «112».

 

У липні Нацрада оголосила попередження супутниковому каналу UBR, що належить медіахолдингу Ігоря Гужви, за синхрони терористів в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5815
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Умка
3436 дн. тому
верх циничного вранья! Псевдо "революционный" канал, который вещал до недавнего времени НЕЗАКОННО на территории Украины, отслеживал, чтобы что-то там якобы не то не показали другие (все помним случаи с включением "Громадського ТБ" на "Першому", после чего депутатами от "Свободы" был фактически избит тогдашний руководитель НТКУ, помним наезды на "112", UBR и других...). А теперь, оказывается, ретрансляция программной речи Путина "Эспрэсо-РЭволюцЫеЙ" - это чтобы "знать врага".... Ну так верните всем гражданам "Первый канал (ОРТ)", "НТВ", РТР, РЕН-ТВ - мы посмотрим и будем лучше знать и понимать "врага"...В чём вопрос? Или пару недоучек из сельхозакадемии решили, что они лучше и за всех решат: в чем люди сами разберутся, а в чем- нет? Очень что-то напоминает это...А трансляция "Эспресо", я бы даже сказал, настораживает: не показались ли на канале уши хозяина всего того бардака, который происходит уже год в стране и политику которого цинично и прямолинейно прикрываясь патриотичными лозунгами, проводят нынешние граждане, ставшие "коалициянтами"? А то как-то знаете, уж больно "методы" работы по всем направлениям похожи....
//
3436 дн. тому
О, там незабаром щорічна прес-конференція на пару годин, чекаємо в ефірі "Еспресо".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду