У Херсоні проросійський екс-нардеп звинувачує журналіста у наклепі та зламі сторінки в соцмережі

У Херсоні проросійський екс-нардеп звинувачує журналіста у наклепі та зламі сторінки в соцмережі

25 Листопада 2014
2826
25 Листопада 2014
12:47

У Херсоні проросійський екс-нардеп звинувачує журналіста у наклепі та зламі сторінки в соцмережі

2826
У Херсоні проросійський екс-нардеп звинувачує журналіста у наклепі та зламі сторінки в соцмережі
У Херсоні проросійський екс-нардеп звинувачує журналіста у наклепі та зламі сторінки в соцмережі

Екс-народний депутат та керівник Херсонської міської профспілкової організації «Народний контроль» Сергій Кириченко (на фото) звинувачує головного редактора херсонського інтернет-видання «Мост» Сергія Нікітенка у наклепі та зламі сторінки в соціальній сережі «ВКонтакте». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на пана Нікітенка.

 

Редактор вважає, що ці звинувачення пов'язані з викривальними публікаціями про екс-депутата у виданні «Мост». «Ми постійно пишемо про колишнього нардепа та його антиукраїнську діяльність, що викликає його невдоволення, і, як результат, звернення до правоохоронних органів. Правоохоронці просять дати пояснення по суті справи, і на цьому все закінчується. Вважаючи його звичайним міським божевільним, інші ЗМІ не приділяють його вибрикам уваги, що, на нашу думку, є неприпустимим», - зазначає пан Нікітенко.

 

Сергій Нікітенко розповів, що 4 липня вийшов матеріал його авторства «Старый конь на борозде херсонских сепаратистов», у якій він пише про антиукраїнську діяльність пана Кириченка. 5 липня Сергій Кириченко написав заяву до СБУ в Херсонській області. У заяві він зауважив, що Сергій Нікітенко через ЗМІ поширює наклепи на нього та наводить цитати з публікації редактора.  «... під авторством С.Нікітенка з'явилася інформація про те, що ніби я очолюю якусь «тоталітарну секту КОБ», координую її дії, як і дії інших груп, які приїзджали із районів в Херсон на мітинг 1 березня (проросійський мітинг - ред)...», - йдеться у заяві.

 

Екс-депутат також зазначив, що під час сесії Херсонської міської ради однодумець журналіста Сергія Нікітенка начебто вдарив його ногою, перешкоджаючи його спілкуванню з журналістом. Про це Сергій Кириченко написав заяву до Суворовського РВ ХМВ УМВС України в Херсонській області.

 

Пан Кириченко просить обласні СБУ розпочати за наведеними ним фактами досудове розслідування та визнати його потерпілим від кримінального злочину, передбаченого ст.ст.161, 258, 258-1, 258-3, 258-5, 259 КК України.

 

«Екс-нардеп декілька разів писав заяви в міліцію про нібито побиття його в будівлі міськради, вказуючи мене як свідка, хоча ні я, ані інші люди не бачили, щоб Кириченка били в міськраді», - коментує звинувачення журналіст.

 

Колишній депутат також звинуватив Сергія Нікітенка у зламі його сторінки в соціальній мережі «ВКонтакте», хоча як повідомив ІМІ журналіст, він в цей час знаходився на Львівському медіафорумі.

 

«Це (Сергій Кириченко. - ТК) місцевий сепаратист. Частий гість АННА-ньюз і інших смітників. Він проводив сепаратистські мітинги, за які був битий. Ми постійно про нього пишемо, ну він і образився», - вважає головний редактор.

Пан Нікітенко розповів ІМІ, що з початку анексії Криму екс-депутат Кириченко розпочав «бурхливу діяльність, яка, на нашу думку, грала на руку ворогу». Зокрема він стверджує, що Сергій Кириченко проводив мітинги, «які створювали "картинку" для ворожих ЗМІ». За його словами, відео з цих мітингів з'являлося в російських новинах.  

 

У публікації на сайті lalak.org в вересні йшлося про побиття Сергія Кириченка під час «мітингу проти братовбивчої війни на південному сході України під виглядом начебто АТО».

 

«"ДЕМОКРАТИЯ" ПО-ЕВРОМАЙДАНОВСКИ: ПО-АМЕРИКАНСКИ, ПО-ЕВРОПЕЙСКОМУ, ПО-БАНДЕРОВСКИ, ПО-ФАШИСТСКИ, т.е. ПО-ЖИДОВСКОМУ - ОЗВЕРЕВШАЯ ОККУПАЦИОННАЯ ХУНТА ВЕДЕТ БОРЬБУ С ИНАКОМЫСЛИЕМ И ИНАКОМЫСЛЯЩИМИ, С ПРАВАМИ И СВОБОДАМИ ЧЕЛОВЕКА !!! Сергей Александрович КИРИЧЕНКО - член Президиума Всенародного фронта спасения Украины, заслуженный юрист Украины, лидер нескольких общественных и профсоюзных организаций, народный депутат Украины 3-х созывов, депутат Херсонского городского Совета, истинный патриот Украины...», - повідомляє сайт у новині під назвою «Избит известный общественный деятель, заслуженный юрист Сергей Кириченко, митинг банда разогнала трубами и битами».

 

Про розгін мітингу у Херсоні повідомила також ТСН (канал «1+1»), у сюжеті якої Сергія Кириченка також названо організатором мітингу і «головою проросійської організації КОБ». Також зазначається, що утримані ним ушкодження були незначними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду