Оприлюднено відео допиту й побиття терористами журналіста Єгора Воробйова

Оприлюднено відео допиту й побиття терористами журналіста Єгора Воробйова

10 Листопада 2014
5764
10 Листопада 2014
19:31

Оприлюднено відео допиту й побиття терористами журналіста Єгора Воробйова

5764
Оприлюднено відео допиту й побиття терористами журналіста Єгора Воробйова
Оприлюднено відео допиту й побиття терористами журналіста Єгора Воробйова

9 листопада на YouTube було оприлюднено відеозапис того, як терористи «ДНР» допитують полоненого журналіста «Еспресо TV» Єгора Воробйова. Про це повідомляє видання «Дорожній контроль».

 

За даними видання, запис було зроблено 2 вересня, це перший допит після того, як солдати РФ передали журналіста в руки бойовиків-сепаратистів. На відео чітко видно, як терористи б'ють пана Воробйова.

 

Єгор Воробйов описав події 29 серпня 2014 року, коли він, його оператор Тарас Чкан і керівник «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков виходили «зеленим коридором» з Іловайська. А саме те, що журналісти їхали в зеленому мікроавтобусі «Фольксваген Транспортер» з бійцями батальйону «Дніпро-1», а коли почався обстріл - мікроавтобус заїхав у лісопосадці.

 

Журналіст розповів, що вночі військові відірвалися вперед, тому він з колегами залишилися ночувати в посадці. Наступного дня, 30 серпня, при спробі вийти на безпечну територію всіх журналістів узяли в полон.

 

На запитання терористів, хто арештовував, Єгор Воробйов відповів: «Російські військові», за що отримав удар рукою по голові. Терористи також заявили журналісту, що в нього несправжнє посвідчення, та вдарили його ногою в живіт.

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 25 серпня журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов, оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков потрапили в оточення біля міста Іловайська (Донецька область).

 

1 вересня дружина Єгора Воробйова Олена Солодовнікова повідомила, що її чоловік потрапив у полон до російських військових, що пізніше також підтвердив один із засновників «Еспресо TV», нардеп Микола Княжицький.

 

2 вересня стало відомо, що російські військові відпустили журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова та оператора «Еспресо TV» Тараса Чкана. Це сталося ще 31 серпня, коли їх передали Червоному хресту. Ростислав Шапошніков також підтвердив, що всі троє журналістів були захоплені російськими військовими. Єгор Воробйов з невідомих причин залишився в полоні.

 

Як нагадує «Дорожній контроль», Єгора Воробйова солдати РФ висадили з грузового автомобілю за 30 хвилин до передачі українській стороні. Після повернення до Києва Ростислав Шапошников в інтерв'ю «Еспресо TV» розповів ту ж історію, що й Єгор Воробйов на першому допиті бойовикам. Журналістів захопили в полон солдати регулярної армії Російської Федерації. «Однак солдати РФ не били журналістів, ставилися до них лояльно, не ображали і не принижували. Жорстоко бити Єгора стали тоді, коли його передали в ДНР. Пізніше Єгора Воробйова побили бітами, зламали руки», - повідомляє «Дорожній контроль».

 

7 жовтня після 38 днів полону Єгора Воробйова звільнили з полону, обмінявши його в числі кількох інших полонених українців на двох представників терористичної організації «ДНР».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду