Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова вирішила розформувати редакцію програми «Новий день»

Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова вирішила розформувати редакцію програми «Новий день»

10 Листопада 2014
4470
10 Листопада 2014
18:14

Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова вирішила розформувати редакцію програми «Новий день»

4470
Вона заперечує, що прийняла це рішення одноосібно, та дорікає ведучій Оксані Піднебесній роботою на іншому каналі
Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова вирішила розформувати редакцію програми «Новий день»
Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова вирішила розформувати редакцію програми «Новий день»

Генеральний директор Одеської обласної державної телерадіокомпанії Марина Аксьонова (на фото) одноосібно прийняла рішення розформувати редакцію суспільно-політичних програм «Новий день». Про це йдеться в листі творчого колективу редакції «Новий день» Одеської ОДТРК, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

«Не повідомивши працівників редакції, 3.11.2014 року у першій половині дня Марина Аксьонова скликала зібрання, на якому були присутні керівники всіх підрозділів ООДТРК, і саме під час засідання обговорювалося питання щодо знищення редакції "Новий день". Ще раз підкреслюємо - на зібрання не покликали жодного представника редакції "Новий день", а це є неприпустимим порушенням колективного договору. Пізніше, того ж дня,  пані Аксьонова скликала ще одну нараду, на яку вже запросила лише двох працівників редакції: редактора Юлію Цух та кореспондента Нану Іваношвілі. Та просто поставила перед фактом, що у 2015 році згідно з новим штатним розписом редакції більше не існуватиме», - йдеться в листі.

 

За словами представників редакції «Новий день», своє рішення знищити редакцію Марина Аксьонова пояснила наступним чином: начебто в цій програмі постійно повторюються сюжети та часто використовується архівне відео, а також гості, яких запрошують до участі в програмі, є нецікавими спікерами.

 

Працівники редакції «Новий день» розцінюють таке рішення гендиректора не інакше як цензуру та утиски свободи слова. «Адже заборонили прямий ефір редакції саме після того, як в одній з програм Оксана Піднебесна підняла гостру тему - сепаратизм на півдні Одещини, зокрема у Бесарабії. Цей випадок став резонансним в Одесі, бо від ефіру журналістку спочатку незаконно відсторонили, а потім ще й винесли догану. Зараз оскарження цих двох наказів розглядає Приморський суд м. Одеси», - йдеться у листі, який підписали сім працівників редакції.

 

У коментарі «Детектор медіа» Марина Аксьонова заперечила, що одноосібно ухвалила рішення про зміну штатного розпису. «Я зібрала всіх керівників підрозділів, і ми ухвалили таке рішення. А що нам було робити, коли три дні поспіль в редакції закриті двері? А ведуча Оксана Піднебесна нібито перебуваючи на лікарняному, за який ми, до речі платимо, відпрацьовує ведучою на іншому приватному 7-му каналі. Ще й журналістку зі свої програми туди забрала. Люди просто не ходять на роботу. Ви допускаєте, щоб ведучий, приміром "Інтера", ще вів якусь програму на Першому національному?», - обурилася пані Аксьонова. За її словами, рішення про зміну штатного розпису озвучене заздалегідь, як того вимагає закон.

 

Оксана Піднебесна зазначила «Детектор медіа», що генеральний директор ООДТРК пропонує працівникам програми «Новий день» переходити в інші редакції, мотивуючи їх вищими посадами і зарплатами, і вже дехто погодився.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка та чекає на відповідь.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в Держкомтелерадіо, у генерального директора Марини Аксьонової завершується контракт 2 грудня цього року.

 

Нагадаємо, у квітні 2014 року частина творчого колективу Одеської ОДТРК вимагала звільнити призначену в листопаді 2013 року на посаду генерального директора Одеської ОДТРК Марину Аксьонову.

 

У серпні ведучу Одеської ОДТРК Оксану Піднебесну було відсторонено від ефіру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду