Як я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус (частина 2)

Як я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус (частина 2)

30 Серпня 2020
2065
30 Серпня 2020
14:04

Як я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус (частина 2)

Марічка Падалко
Ведуча ТСН на «1+1»
2065
Як я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус (частина 2)
Як я і двоє моїх дітей захворіли на коронавірус (частина 2)

Перша частина розповіді - тут.

Почну з хороших новин. Отримали негативний ПЛР-тест старшої доньки. Я теж почуваюся краще, хоча пережила непрості два дні, які полегшила крапельниця.

Тест Маші з державної лабораторії цього разу ми чекали вже не 9 днів, а «лише» 6. Це знов таки підтверджує те, що «негативні» ПЛР-тести повертаються швидше. Це навіть видно по заключеннню: ми отримали результат в той же день, що він потрапив на обробку. Минулий раз, коли ПЛР в Маші був «позитивний», він надійшов через два дні від дати початку дослідження зразка, що була зазначена в документі.

До речі, інформація в моєму попередньому пості щодо підтвердження тепер одужання одним, а не двома, ПЛР-тестами підтвердилася (фото 2).

Що стосується мого самопочуття, то я трохи зарано почала радіти «одужанню». Я вважала, що якщо респіраторні прояви відступили - то це вже початок кінця. Але потім почалася інтоксикація - кількаденна постійна нудота, головний біль (ні, не біль, це винос мозку) і як наслідок зневоднення організму. Це зовсім не схоже на «харчове отруєння», але це один в один як «вагітний токсикоз», хто стикався, чи «морська хвороба».

Я і раніше читала про те, що коронавірус проявляється і через шлунково-кишковий тракт, але в мене в пам’яті відклалося, що такі проблеми швидше передвісники COVID-19, а не його прояви. І тільки коли зі мною це сталося, я знов полізла шукати, і виявляється, що це «типовий» перебіг коронавірусу.

Тепер я згадую, що коли в доньки минув бронхіт, і загальний стан покращився, як мені здавалося, вона якийсь час відмовлялася від їжі і казала: «Мамочка, не хочу. Мене нудить». Тоді я сприймала скоріше за відсутність апетиту, але тепер її більше розумію.

Чому я про це так докладно пишу? Тому що ці симптоми під час хвороби треба якомога раніше розпізнати і почати діяти - одразу подзвонити лікарю. Він, напевно, може порадити щось від нудоти, щоб Ви хоча б могли пити воду і вона не поверталася назад, і щось проти зневоднення. Бо я довела себе до такого стану, що вийти з нього допомогла лише крапельниця. Не повторюйте, будь ласка, моїх помилок. Зараз це вже позаду. Хоча слабкість ще час від часу повертається.

За останній тиждень я поспілкувалася з багатьма людьми про ковід, зокрема, з тими, хто має закордонний досвід. Мій друг, що повернувся з родиною з Лондона, сказав, що почувається в Києві набагато спокійніше перед ризиком захворіти коронавірусом, бо в Британії його просто не лікують- сиди вдома, спи, пий чай. Максимум можна розраховувати на жарознижувальні ліки. Зробити КТ? Тільки вже в реанімації (emergency room), куди ти потрапиш лише в критичному стані. Жодна клініка не зробить КТ з підозрою, або діагнозом COVID-19.

Тому при всіх викликах української медицини, в нас багато відважних лікарів, і навіть статистично видно, що рятують значно більше пацієнтів, ніж закордоном. Проблема в тому, що ресурси в країні обмежені, і нам не можна всім захворіти одночасно, для цього і потрібна протиепідеміологічна культура, витримка і спокій.

Треба мати вдома запас їжі і найнеобхідніших ліків, особливо, якщо Ви не мешкаєте в зоні кур’єрської доставки. І треба усвідомлювати, що коронавірус паралізує життя на кілька тижнів щонайменше.

Це не грип, коли можна навковтатися пігулок, отримати якусь екстренну медичну допомогу і з’явитися в потрібний день і потрібному місці. Коронавірус паралізує все, чим Ви займаєтеся в житті, щонайменше на 14 днів. В моєї доньки хвороба зайняла 26 днів - від перших симптомів до негативного результату ПЛР-тесту, що фіксує одужання. Я вже на самоізоляції 16 днів. І пробуду ще кілька.

Друзі, якщо це станеться з Вами, зберігайте спокій, не панікуйте, просто будьте уважні і вірте в наших лікарів!

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2065
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
1333 дн. тому
Стрийщина, як приклад боротьби з Covid-19 на Львівщині! Без благодійності не обійшлось. Організація "Фонд Карпінських" закупила до "Стрийська центральна міська лікарня" захисні посилені маски, респіратори, термометри, експрес-тести на коронавірус. https://www.245.ua/news/2726088/u-strijskij-centralnij-miskij-likarni-zakupili-zasobi-zahistu
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду