Ані Лорак: службовий роман з убивцею

31 Серпня 2018
1425
31 Серпня 2018
20:50

Ані Лорак: службовий роман з убивцею

1425
Ані Лорак: службовий роман з убивцею

Ані Лорак стала тренером у російському шоу «Голос» на російському «Первому» телеканалі.

Здавалося б, ото вже дивина! Співачка днює й ночує в Росії, мандрує тією країною з концертами, з’являється в музичних програмах на російському телебаченні. Тож нічого принципово нового не сталося. Але чи справді?

Одна річ – їздити до країни-агресора з концертами. Й навіть підводити – як це роблять чимало «наших їхніх» артистів – під це глибокотеоретичне обґрунтування: мовляв, вони виконують місію миру, пробуджують у росіянах добрі почуття до українців, мало не несуть росіянам правду про Україну тощо й тощо. Ну, всі ми знаємо: будь-яка людина завжди знаходить виправдання будь-яким своїм учинкам і з легкістю переконує сама себе у своїй моральній чистоті. Інша річ, чи сприймає російська публіка ту «велику» місію саме так, як це кажуть українські гастролери до Росії – а чи просто вважає їх за «есть іщо нармальниє хахли».

Зовсім інша річ – співробітничати з російським «Первим» телеканалом, підписувати з ним угоду й отримувати гонорари саме з його рук. Отут і пролягає та межа, з одного боку якої – морально сумнівна позиція, а з іншого – пряме співробітництво зі злочинцями.

Й Ані Лорак цю межу перетнула.

Бо Росія веде проти України гібридну війну. Гібридну. Таку, де пропагандисти – то не просто висвітлювачі «бойових подвигів». Навіть не брехливі висвітлювачі. На гібридній війні російські пропагандисти – то й є передовий загін російських військ. В абсолютно прямому, буквальному розумінні.

І серед цих пропагандистів «Первий» канал посідає особливе – головне, провідне – місце. Саме він – передовий із передових загін російського пропспецназу. Знову таки, в абсолютно буквальному розумінні.

Це головним чином саме цей канал навіяв багатьом донбасівцям, ніби в Києві до влади прийшли фашисти. Це він переконав їх, що ніби в Україні мало не знищують російськомовних. Це він змусив їх повірити, що буцімто для жителів Донбасу виникла реальна небезпека – що от-от приїдуть люті «бендерівці» й почнуть мирних шахтарів убивати.

Це російський «Первий» канал переконав донбасівців: треба негайно брати до рук зброю й іти вбивати – вбивати українців, бо, мовляв, інакше ті українці вб’ють їх самих. Це російський «Первий» канал довів донбасівців до божевілля, до втрати розуму.

Це він, саме цей канал, переконав багатьох росіян – звичайних щирих людей – брати до рук зброю й їхати на Донбас. «Чтоб землю в Гренаде крестьянам отдать». Щоб захистити жителів Донбасу, братів, над якими буцімто нависла смертельна небезпека. Це він, «Первий» канал, послав тисячі звичайних росіян на бійню. Перетворив їх на вбивць – а багатьох убив.

Це він, «Первий» канал, змусив тисячі росіян стати вбивцями, та ще щоб вони вірили, що коять добро. Перетворив їх на сліпих маріонеток.

Російський «Первий» канал – весь у крові. З ніг до голови. Коли він увімкнений, з телевізорів ллється кров. Ані Лорак посміхається, виголошує свої тренерські вердикти – а з екранів крапає й крапає чужа кров. Й екрани ті – каламутні від крові, через те й посмішка їй виходить зловмисною, кривою.

І гроші, які отримує Лорак – усі в кривавих плямах. І руки, які вона потискає, - у крові.

Вона поза політикою, так? Це вже не має значення. Мова вже не про політику. Мова про те, що вона співробітничає з убивцями. Вона долучилася до їхньої компанії.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду