Людоїдка Медведчук

30 Серпня 2018
1116
30 Серпня 2018
18:33

Людоїдка Медведчук

1116
Людоїдка Медведчук

Віктор Медведчук ненавидить Сполучені Штати Америки. Гадаю, що він, як і будь-яка людина, має на це повне право: на колір і смак товариш не всяк.

Але, судячи з його інтерв’ю каналу «112 Україна», Америка відповідає йому взаємністю. Просто тобі ночами не спить – тільки й думає, як ото би влаштувати бідолашному Медведчукові чергову капость. От який він великий, Віктор Медведчук: для найбільшої потуги світу, цілих Сполучених Штатів Америки він – просто тобі кістка в горлі.

Застосований Медведчуком метод, узагалі-то, не новий. Рівно 90 років тому, 1928 року, цей метод змалювали Ільф і Петров у своїх безсмертних «12 стільцях» в образі Людоїдки Еллочки. Та знайшла собі непримиренну супротивницю в особі американської мільярдерки Вандербільд – і якою ж значною персоною сама собі після того здавалася!

А ще він, Медведчук – за автономію Донбасу, яка буцімто, мов чарівна паличка, поверне окуповані території під юрисдикцію України. Не сказав наш «великий політик» єдиного: спеціально ухвалений задля реінтеграції окупованих територій український закон де-факто саме автономію – тобто самоуправління, особливості керування – й передбачає.

Єдина деталь: це є можливим лише після того, як Донбас залишать усі російські збройні формування. Бо не пригадати жодного прикладу, коли автономний статус дозволяв би перебувати на території автономії іноземним військам. І не лише перебувати, а й диктувати свою волю. Це називається не автономією, а окупацією. Й від того, що окупацію перейменувати на автономію, вона не припинить бути окупацією – Медведчук, як юрист, напевне знає: приховані правочини розглядаються як такі, якими вони є по суті, а не якими їх названо.

Медведчук поза сумнівом про це знає. Знає – але не сказав, приховав. А Павло Кужеєв, ведучий, не спитав очевидного.

До речі, ставлячи запитання про припинення залізничного сполучення з Росією, Кужеєв сформулював його так, ніби воно вже стало доконаним фактом. Кажучи про висловлювання Омеляна, він використав навіть слово «підписав» - хоча підписують документи, а не пости в соцмережах. Просто обмовка вийшла?

Що ж до окупованих територій... Ведучий сказав, що умови утримання в’язнів і поводження з ними там є просто нелюдськими, чимало хто не витримує їх і втрачає розум. Медведчук прохопився, що, мовляв, в Україні – те саме, не навівши жодного факту. Й почав розводитися, що це – лише додатковий аргумент на користь того, щоби якомога скоріше витягнути в’язнів з неволі, а для того виконувати всі вимоги й Росії, й очільників самопроголошених псевдореспублік.

А тепер спробуймо накласти ці два твердження одне на одне. З одного боку- «автономія» за Медведчуком, тобто включення псевдореспублік до «загальної» території України в такому стані, в якому вони є. З іншого боку – тортури й нелюдські знущання у псевдореспубліках.

Що це означало б? Одне-єдине – що тортури й злодіяння проти в’язнів збереглися б, але вже під українською юрисдикцією. Але при цьому це стало би внутрішньою справою України (за яку вся міжнародна спільнота засуджувала б уже не Донецьк і не Луганськ, а Київ), й будь-які міжнародні зусилля набули би статусу втручання у внутрішні справи.

Іншими словами, надія на звільнення в’язнів бойовиків зникла би – вони довічно могли би залишатися в тих нелюдських умовах.

І хай це приховував Медведчук. Але невже цього не розумів Кужеєв? Настільки не розумів, щоб навіть не спробувати уточнити?

Що ж до Медведчука – то от і вся ціна його визволительству бранців із полону. От вам і вся ціна його «миротворству».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду