Провокація проти Олега Сенцова, яку підхопила Страна.ua

27 Червня 2018
6997
27 Червня 2018
19:40

Провокація проти Олега Сенцова, яку підхопила Страна.ua

Голова Центру інформації про права людини
6997
А далі російські ЗМІ.
Провокація проти Олега Сенцова, яку підхопила Страна.ua

Вчора на конференції ОБСЄ зі свободи слова провели захід на підтримку Олега Сенцова «Ідемо до кінця».

Демонстували фрагменти документального фільму про Олега «Процес», який зробив російський режисер Аскольд Куров. Координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак розказала про поточну ситуацію у справах Олега Сенцова та інших політв’язнів, а кінопродюсерка Ганна Паленчук розповіла про акцію «Вголос» і показала відео, в яких друзі й колеги Олега Сенцова, українські актори, ведучі, музиканти читають його оповідання.

Була повна зала людей, багато хто виступив та сказав теплі слова підтримки на адресу Олега, серед них акторка Римма Зюбіна, представники регіональних медіа. Бажаючі також могли отримати книгу Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму», яку ми видали українською та англійською мовами.

Європейська кіноакадемія відкрила спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Олена і його родини. Трохи назбирали і ми: відвідувачі пожертвували 9143 гривень, 30 доларів і 10 євро для Олега Сенцова.

Оскільки захід був відкритим для публіки, на нього проникла невідома особа у військовому камуфляжі. Чоловік вів себе агресивно, намагався вихопити слово посеред заходу, вигукував «сраные обсешники», виривав мікрофон, а коли його отримав, видав якийсь незрозумілий потік свідомості. Що нібито передавав боєприпаси Олегу і що українська влада не зацікавлена у звільненні Сенцова. Після цього спічу поспішно покинув залу (що, правда, потім не завадило йому з'явитися на фуршеті).

Ніхто би всерйоз не звернув на нього увагу, але Страна.UA в той же вечір видала аж дві новини, присвячені цьому вкиду. А сьогодні цю тему з усіх сил мусують російські фейкомьоти - Весті.Ру, телеканал Звєзда, Росія1 і подібні.

Це очевидно свідчить про сплановану провокацію і атаку на Олега.

На його захист піднялося півсвіту. Люди виходять на акції у Польщі, Росії, Німеччині, Парижі, Ризі, Талліні, свою підтримку висловив Стівен Кінг та безліч всесвітньо відомих діячів тощо. Звільнити Сенцова Путіна закликав генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

#AggressionFederation пучить від того всього, от і вирішили похапцем вкинути фейк проти Олега, що він «злісний терорист».

Сьогодні вже 45-ий день голодування Олега Сенцова, він іде до кінця - не тільки за себе, а й за інших в'язнів Кремля. Українців, які утримуються за ґратами в РФ і окупованому Криму за сфабрикованими справами.

P.S. Хто всерйоз сприйняв цей вкид, раджу почитати допис адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6997
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду