Антикорупційній проект «Хто тут живе?» каналу ZIK змінить формат

15 Листопада 2012
6889
15 Листопада 2012
15:05

Антикорупційній проект «Хто тут живе?» каналу ZIK змінить формат

6889
Регіональні журналісти будуть дізнаватись про джерела статків та розкоші чиновників
Антикорупційній проект «Хто тут живе?» каналу ZIK  змінить формат

Програма «Хто тут живе?», яка виходить на телеканалі  ZIK, змінює формат. Про це  повідомляє ведучий програми та генеральний продюсер каналу Дмитро Добродомов.

 

Програма журналістських розслідувань «Хто тут живе?» більше не розповідатиме про статки чиновників, а висвітлюватиме те, що породжує «нечесне» багатство. Як повідомляє прес-служба каналу, журналісти проводитимуть розслідування зловживань влади та «виставлятимуть на розсуд громадськості те, як чиновники хочуть розпорядитися державними грошима».

 

«Хто тут живе?» - програма про наслідки того, як люди накралися, як люди зловживали своїм службовим становищем, що вони мають такі розкоші, змогли заволодіти землею, придбати собі дорогі автомобілі і звести маєтки. В планах у нас - показати те, на чому вони це все могли зробити, запобігти крадіжкам бюджетних коштів, запобігти зловживанням», - зазначила автор програми «Хто тут живе?» Катерина Рибій.

 

Результати розслідувань, за словами пана Добродомова, представлятимуться на «суд людей»: «Саме люди будуть визначати, чи той, чи інший держслужбовець, депутат правильно розпорядився їхнім майном, грошима, їхньою землею і усім решта. Буде введено голосування людей, чи підтримують вони таке рішення, чи не підтримують. Ми будемо збирати усіх учасників цього процесу, і тих, що програли, і тих, що виграли, і тих, що голосували за, і тих, що голосували проти, і експертів, які знаються на цій темі».

 

За два з половиною роки існування програма показала понад сто випусків. Порушено кримінальні справи, через викриті зловживання, за інформациєю каналу, не один чиновник втратив посаду.

 

Цього року ведучий Дмитро Добродомов з програмою журналістських розслідувань «Хто тут живе?» вже вдруге став номінантом премії «Телетріумф» у номінації  «Ведучий/ведуча програми будь-якого формату - регіон».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду