Асоціація правовласників вимагає припинити подвійне ліцензування провайдерів, які хочуть перейти до IPTV

12 Квітня 2012
9744
12 Квітня 2012
19:38

Асоціація правовласників вимагає припинити подвійне ліцензування провайдерів, які хочуть перейти до IPTV

9744
Асоціація правовласників вимагає припинити подвійне ліцензування провайдерів, які хочуть перейти до IPTV

Асоціація правовласників та постачальників контенту просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення припинити незаконну практику подвійного ліцензування провайдерів, які вже отримали ліцензії з використанням аналогової або цифрової кабельної технології і хочуть надавати послуги IPTV. З відповідним листом асоціація звернулася до голови Нацради Володимира Манжосова 7 квітня, копію якого надала «Детектор медіа».

 

«Від таких провайдерів апарат Національної ради вимагає подання нових заяв про отримання нової ліцензії провайдера програмної послуги і отримання ще однієї ліцензії провайдера програмної послуги за технологією IPTV, що з нашої точки зору є необґрунтованим», - йдеться в листі.

 

Отримання додаткової ліцензії супроводжується обов'язком сплати подвійного ліцензійного збору, який на сьогодні, приміром, для Києва становить 400 тис. грн.

 

На думку асоціації, вимога отримання додаткової ліцензії провайдера є нічим іншим, як подвійним ліцензуванням, що суперечить ч. 9 ст. 4 закону «Про телебачення і радіомовлення», де йдеться про те, що подвійне ліцензування одного виду діяльності в галузі телебачення і радіомовлення не допускається.

 

Президент асоціації, народний депутат Олена Бондаренко, висловила жаль з приводу того, що прохання спростити ліцензування і звести його до видачі однієї загальної ліцензії «Нацрада сприйняла як привід виправдати свою тривалу бездіяльність, а саме невидачу ліцензій провайдерам з використанням IPTV». Так вона прокоментувала заяву голови Нацради Володимира Манжосова, який на брифінгу пояснював причини зволікання з ліцензуванням провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду