detector.media
12.04.2012 19:38
Асоціація правовласників вимагає припинити подвійне ліцензування провайдерів, які хочуть перейти до IPTV

Асоціація правовласників та постачальників контенту просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення припинити незаконну практику подвійного ліцензування провайдерів, які вже отримали ліцензії з використанням аналогової або цифрової кабельної технології і хочуть надавати послуги IPTV. З відповідним листом асоціація звернулася до голови Нацради Володимира Манжосова 7 квітня, копію якого надала «Детектор медіа».

 

«Від таких провайдерів апарат Національної ради вимагає подання нових заяв про отримання нової ліцензії провайдера програмної послуги і отримання ще однієї ліцензії провайдера програмної послуги за технологією IPTV, що з нашої точки зору є необґрунтованим», - йдеться в листі.

 

Отримання додаткової ліцензії супроводжується обов'язком сплати подвійного ліцензійного збору, який на сьогодні, приміром, для Києва становить 400 тис. грн.

 

На думку асоціації, вимога отримання додаткової ліцензії провайдера є нічим іншим, як подвійним ліцензуванням, що суперечить ч. 9 ст. 4 закону «Про телебачення і радіомовлення», де йдеться про те, що подвійне ліцензування одного виду діяльності в галузі телебачення і радіомовлення не допускається.

 

Президент асоціації, народний депутат Олена Бондаренко, висловила жаль з приводу того, що прохання спростити ліцензування і звести його до видачі однієї загальної ліцензії «Нацрада сприйняла як привід виправдати свою тривалу бездіяльність, а саме невидачу ліцензій провайдерам з використанням IPTV». Так вона прокоментувала заяву голови Нацради Володимира Манжосова, який на брифінгу пояснював причини зволікання з ліцензуванням провайдерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY