Львівська міськрада проголосувала заяву на підтримку «Експресу»

27 Січня 2012
11101
27 Січня 2012
16:35

Львівська міськрада проголосувала заяву на підтримку «Експресу»

11101
Львівська міськрада проголосувала заяву на підтримку «Експресу»

Депутати Львівської міської ради 26 січня на сесії проголосували за заяву на підтримку львівської газети «Експрес». Про це повідомляє Zaxid.net.

 

Заяву зачитав депутат від «Пори» Андрій Білоус, який зауважив, що відомо про тиск на газету, а також нагадав, що 26 січня чергове число газети вийшло з чистою сторінкою.

 

У заяві зазначено, що депутати стурбовані заявами ЗМІ Львова про факти тиску на них з метою впливу на редакційну політику. Відтак депутати просять усі відповідальні інституції вжити всіх заходів для забезпечення можливості ЗМІ працювати у відповідності до гарантованих Конституцією прав і свобод.

 

«Водночас, висловлюємо свою солідарність журналістському колективу газети "Експрес" у їх діях, спрямованих на захист свободи слова в Україні», - зазначено в заяві.

 

За інформацією Galinfo, за заяву проголосували 62 депутати міськради з 90.

 

Нагадаємо, 26 січня газета «Експрес» вийшла з незадрукованою першою сторінкою, протестуючи проти тиску і спроби закриття. Журналісти заявили, що на газету розпочалася атака «з використанням манiпулятивних технологій та судових рiшень» пiсля того, як «редакцiя, на неофiцiйних переговорах, вiдмовилась припинити критику партiї влади на своїх сторiнках».

 

Про які саме судові рішення йдеться - «Експрес» не говорить. Деталей судової справи не розповідає і головний редактор Ігор Починок.

 

Як вдалося з'ясувати «Детектор медіа», мова йде про господарський конфлікт засновників видання. Один із засновників компанії, що є правонаступником колишнього видавця «Експресу», оскаржував виділення із цієї компанії окремої юридичної особи. А нинішній видавець газети «Експрес» ТОВ «Експрес медіа груп» був третьою стороною у справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду