АП: вказівки «стулити рота» вболівальникам не давали

5 Листопада 2011
6922
5 Листопада 2011
10:18

АП: вказівки «стулити рота» вболівальникам не давали

6922
АП: вказівки «стулити рота» вболівальникам не давали
Оприлюднена «Українським тижнем» інформація про те, що Міністерство внутрішніх справ отрималовказівку з адміністрації президента «стулити рота» футбольним фанатам, не відповідає дійсності. Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі президента.

«Хочемо висловити своє здивування публікацією недостовірної та сфабрикованої інформації. Підкреслюємо, що розповсюджена інформація не відповідає дійсності», - зазначили в Адміністрації в коментарі УП.

Напередодні, 4 листопада, «Український тиждень», цитуючи анонімного працівника Головного слідчого управління МВС, повідомив, що МВС отримало вказівку з адміністрації президента «стулити рота» футбольним фанатам: «Нам зателефонували з Адміністрації президента після того, як відповідний ролик почав гуляти в інтернеті. Доволі різко дали зрозуміти, що «або ми цих говнюків прижучимо», або, мовляв, багатьом доведеться шукати нову роботу. Власне, ми фанатами займаємося давно, у кожному великому місті створені відповідні бази. Але тепер нам дали чітку команду: вони мають стулити рота». Також у матеріалі зазначено, що працівник Головного слідчого управління МВС на умовах анонімності розповів «Тижню», що в ході справи про побиття Андрія Саламатова (який зірвав прапор із зображенням Романа Шухевича під час матчу між київським Динамо та львівськими Карпатами) правоохоронцям було наказано вийти на людину, яка запустила в маси речівку «Спасибо жителям Донбасса...».

Адміністрація просить експертне середовище «кваліфіковано оцінити, чи має право видання маскувати неперевірену інформацію, подаючи її у повідомленні зі знаком запитання в заголовку». Як аргумент в Адміністрації наводять підручник «Журналістська етика» Іванова і Сердюка, де зазначено: «Варто завжди пам’ятати, що мотиви джерела інформації, яке прагне залишитися невідомим, можуть бути різними».

«Можливо, людина побоюється помсти керівництва чи нерозуміння найближчого оточення. Проте вірогідним є й те, що вона хоче безкарно використати журналіста, "зливши" недостовірну або неповну (тобто тенденційну) інформацію», - процитували підручник на Банковій.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6922
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мовець
4556 дн. тому
"розповсюджена інформація не відповідає дійсності», - зазначили в Адміністрації" --- ну й тупі в адміністрації функціонери! Інформацію не розповсюджують, а поширюють. Видно, окупанти не спроможні опанувати жодної мови, крім своєї фені.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду