detector.media
05.11.2011 10:18
АП: вказівки «стулити рота» вболівальникам не давали
Оприлюднена «Українським тижнем» інформація про те, що Міністерство внутрішніх справ отрималовказівку з адміністрації президента «стулити рота» футбольним фанатам, не відповідає дійсності. Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі президента.

«Хочемо висловити своє здивування публікацією недостовірної та сфабрикованої інформації. Підкреслюємо, що розповсюджена інформація не відповідає дійсності», - зазначили в Адміністрації в коментарі УП.

Напередодні, 4 листопада, «Український тиждень», цитуючи анонімного працівника Головного слідчого управління МВС, повідомив, що МВС отримало вказівку з адміністрації президента «стулити рота» футбольним фанатам: «Нам зателефонували з Адміністрації президента після того, як відповідний ролик почав гуляти в інтернеті. Доволі різко дали зрозуміти, що «або ми цих говнюків прижучимо», або, мовляв, багатьом доведеться шукати нову роботу. Власне, ми фанатами займаємося давно, у кожному великому місті створені відповідні бази. Але тепер нам дали чітку команду: вони мають стулити рота». Також у матеріалі зазначено, що працівник Головного слідчого управління МВС на умовах анонімності розповів «Тижню», що в ході справи про побиття Андрія Саламатова (який зірвав прапор із зображенням Романа Шухевича під час матчу між київським Динамо та львівськими Карпатами) правоохоронцям було наказано вийти на людину, яка запустила в маси речівку «Спасибо жителям Донбасса...».

Адміністрація просить експертне середовище «кваліфіковано оцінити, чи має право видання маскувати неперевірену інформацію, подаючи її у повідомленні зі знаком запитання в заголовку». Як аргумент в Адміністрації наводять підручник «Журналістська етика» Іванова і Сердюка, де зазначено: «Варто завжди пам’ятати, що мотиви джерела інформації, яке прагне залишитися невідомим, можуть бути різними».

«Можливо, людина побоюється помсти керівництва чи нерозуміння найближчого оточення. Проте вірогідним є й те, що вона хоче безкарно використати журналіста, "зливши" недостовірну або неповну (тобто тенденційну) інформацію», - процитували підручник на Банковій.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY