НМПУ вимагає відновити мовлення трьох харківських телекомпаній

19 Вересня 2011
16929
19 Вересня 2011
10:55

НМПУ вимагає відновити мовлення трьох харківських телекомпаній

16929
НМПУ вимагає відновити мовлення трьох харківських телекомпаній

Незалежна медіа-профспілка України стурбована діями очолюваної міським головою Геннадієм Кернесом харківської влади, яка відновила тиск на місцеві засоби масової інформації. Про це йдеться в заяві НМПУ, поширеній 19 вересня.

 

Профспілка зауважує, що одразу три телекомпанії - АТН, «Фора» та «А/ТВК» - минулого тижня припинили мовлення через свавільні рішення владних органів. «Першим було заблоковано найпопулярніший у місті телеканал АТВ, перегляду якого, згідно з опитуваннями, віддає перевагу половина мешканців міста. Є підстави вважати, що згадані ЗМІ закрито через невдоволення цими засобами масової інформації з боку Геннадія Кернеса, оскільки він неодноразово публічно висловлював обурення критикою його діяльності у програмах телекомпаній», - заявляє НМПУ.

 

НМПУ вважає, що блокування роботи харківських ЗМІ є брутальним  наступом на свободу слова з метою позбавити харків'ян критичного погляду на діяльність влади.

 

Тож профспілка підтримує позицію Української Гельсінської спілки з прав людини і вимагає відновити мовлення телекомпаній АТН, «Фора» та «А/ТВК», а потім вирішувати усі спірні питання.

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16929
Читайте також
17.09.2011 14:36
Андрей Черников
48 461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду