«Україна» покаже історію незалежної України очима глядачів

30 Липня 2011
16435
30 Липня 2011
10:10

«Україна» покаже історію незалежної України очима глядачів

16435
До 20-ї річниці незалежності канал підготував спецпроект
«Україна» покаже історію незалежної України очима глядачів

Телеканал «Україна» підготував до Дня незалежності спеціальний телепроект «Історія очима глядачів». Про це «Детектор медіа» розпорвів Ігор Золотаревський, директор департаменту інформаційного мовлення каналу.

 

Телепроект складається з 20 історій, які відображають найголовніші події кожного року, прожитого незалежною Україною. Це короткі ролики, «зроблені в простій, але емоційній манері». Безпосередні учасники подій розповідають про свої емоції та відчуття.

 

«Ми не переказуємо події, цього не потрібно. Ми відновлюємо ту атмосферу, що виникла навколо них. Глядачі побачать людей, які були причетні до цих подій та вплинули на них», - зазначає Ігор Золотаревський.

 

Над проектом працювала творча група з десяти осіб.

 

За словами Золотаревського, найскладнішим був пошук необхідних героїв та правильного творчого рішення для формату, оскільки вкрай важко передати настрій та емоції тих подій у стислій формі.

 

Нагадаємо, свої власні проекти до 20-річчя незалежності готують більшість національних каналів і окремі продакшни. До наймасштабніших спецпроектів можна виділити документальні ініціативи продакшна Film.ua «ХХ років незалежності», цикли ТВі «Журналіст і незалежність» та «Інтера» «Наші двадцять», а також авторський проект Олексія Мустафіна для СТБ і стрічку НТКУ «Межа свободи».

 

Анастасія Паршикова, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16435
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду