Свірко судиться з СТБ за посаду Єрмолаєва

21 Червня 2011
15034
21 Червня 2011
15:14

Свірко судиться з СТБ за посаду Єрмолаєва

15034
Представник СТБ каже, що Михайло Єрмолаєв на каналі не працює за трудовим договором
Свірко судиться з СТБ за посаду Єрмолаєва

Юрій Свірко оскаржує в суді відмову в призначенні його на посаду головного редактора служби новин СТБ. 21 червня відповідний позов розглядався в Шевченківському районному суді міста Києва. Про це пан Свірко розповів «Детектор медіа».

 

У позові він просить суд визнати необґрунтованою відмову у прийнятті його на роботу на посаду головного редактора служби новин СТБ, а також зобов'язати канал прийняти його на роботу. Окрім цього, він просить суд стягнути з СТБ середній заробіток за час вимушеного прогулу з 15 січня 2011 року по день рішення суду за цим позовом, виходячи з офіційного посадового окладу головного редактора служби новин СТБ.

 

«Детектор медіа» Юрій Свірко розповів, що 21 червня під час розгляду справи він просив викликати у якості свідка директора департаменту інформаційно-аналітичного мовлення СТБ Михайла Єрмолаєва. «У відповідь на це представник ЗАТ "ММЦ-СТБ" Андрій Бабенко заперечив проти виклику до суду як свідка або як третьої особи та зазначив: "Громадянин Росії на СТБ не працює за трудовим договором", - каже Юрій Свірко. - А стосовно роздруківок новин "Детектор медіа" (зокрема, про призначення Михайла Єрмолаєва та матеріал з його коментарем щодо скасування зйомки у Межигір'ї), які я просив приєднати до справи, додав: "Це якісь роздруківки з інтернету, які жодної інформації не несуть. Дійсно, головного редактора немає"».

 

Зауважимо, після публікації «Детектор медіа» СТБ офіційно підтвердив інформацію про призначення Єрмолаєва, відповідне повідомлення досі міститься на його офіційному сайті.

 

Матеріали із сайту «Детектор медіа» суд до справи приєднав.

 

У розгляді справи суд призначив перерву до 25 липня.

 

ТК звернулась до прес-служби телеканалу СТБ з проханням пояснити, що мав на увазі представник каналу, а також розповісти, на яких умовах Михайло Єрмолаєв співпрацює з каналом. У прес-службі відповіли, що на даному етапі відбувається процес формалізації відносин між паном Єрмолаєвим та телеканалом СТБ. «Більш детально, враховуючи згаданий вами судовий процес, ми до закінчення цього етапу коментувати не плануємо», - сказала керівник відділу бренд-маркетингу Вікторія Волонтирець.

 

Юрій Свірко також повідомив ТК, що має намір сьогодні надіслати листа голові правління ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» Володимиру Бородянському з проханням призначити його на посаду «головного (шеф-) редактора програми "Вікна" (новини) телеканалу СТБ, яка відповідно до наявної інформації є вакантною».

 

Нагадаємо, Юрій Свірко оскаржує в суді відмову в призначенні його на посаду прес-секретаря президента України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15034
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду