Дейнека хоче бути співвідповідачем у справі проти «1+1» і героїв його програми

5 Квітня 2011
19410
5 Квітня 2011
15:20

Дейнека хоче бути співвідповідачем у справі проти «1+1» і героїв його програми

19410
Дейнека хоче бути співвідповідачем у справі проти «1+1» і героїв його програми

Ведучий програми «Гроші» на «1+1» Олег Дейнека просить суд залучити його у якості співвідповідача у справі за позовом начальника Контрольно-ревізійного управління в Донецькій області Олександра Жадана проти каналу «1+1», а також Володимира Дівенка, Сергія Ласкавого та Ігоря Дятлова, які були героями програми «Гроші» 29 січня 2011 року. Відповідну заяву він подав до Центрально-Міського суду міста Макіївки 4 квітня.

 

«Ми  зробили сюжет про діяльність керівника КРУ Донецької області Олександра Жадана. У нашому сюжеті Володимир Дівенко, директор фірми "Бофорт", на камеру зізнався у тому, що вступив у корупційну змову з Жаданом, і працювали вони так: керівник КРУ влаштовував постійні перевірки державним підприємствам, допоки вони не закрили контракти з його фірмою. Він сказав, що половину доходу він віддавав Жадану», - сказав у коментарі ТК пан Дейнека.

 

У програмі вийшли інтерв'ю з Олександром Жаданом та Володимиром Дівенком, головою профспілки Державного підприємства «Макіїввугілля» Ігорем Дятловим, колишнім держслужбовцем КРУ в Донецькій області Сергієм Ласкавим.

 

7 лютого Олександр Жадан звернувся до суду. У позовній заяві він наголошує на тому, що згадані особи у випуску програми «Гроші» поширили проти нього недостовірну інформацію та «порушили особисте немайнове право як людини і як державного службовця на гідність, честь і ділову репутацію шляхом їх порочення». Зокрема, це інформація про те, що начальник КРУ в Донецькій області з корисливою метою здійснював перевірки ДП «Макіїввугілля», щоб спонукати керівництво підприємства співпрацювати з фірмою «Бофорт», про те, що він є «фактичним власником» фірми «Бофорт» і лобіював її інтереси, про те, що він разом з директором цієї фірми «діяв за розробленою схемою» з метою одержання мільйонних прибутків, а також про те, що він «воює» з дітьми і жінками, людина, яка «зайшла за грань, доходить до цієї крайності», «яка неадекватна»., а також відомості про заборгованість по заробітній платі ДП «Макіїввугілля» на суму 46 млн гривень.

 

Пан Жадан просить суд визнати інформацію недостовірною і зобов'язати «1+1» спростувати її «способом зачитування диктором або ведучим резолютивної частини судового рішення у програмі роші" у той же час (18 год. 30 хв.)».

 

Олег Дейнека вважає, що Олександр Жадан подав позов на спікерів цього сюжету, а не на нього як автора, щоб уникнути публічності. «Люди, які давали коментарі у цьому сюжеті, звернулись до мене. Я підготував цей сюжет і я пряма причини цього всього. Я писав текст, я вибирав синхрони. Люди мені довірились, і я вирішив їм допомогти», - сказав він.

 

Нагадаємо, «Гроші» - це проект журналістських розслідувань на економічні теми. Ведучий - Олег Дейнека. Програма виходить на «1+1» з жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19410
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Банкрот
4738 дн. тому
Олег Дейнека-справжній шахрай! Його любов до ГРОШЕЙ проявилася ще в 2009 році, коли цей діяч спільно із групою харківських шахраїв починає розкручувати компанію по звільненню від кредитів (банкрутство фізичних осіб). О.Дейнека, назвавшись експертом медіа і права, активно через ЗМІ закликає українців звільнятися від кредитів шляхом банкрутства. http://www.epravda.com.ua/columns/2009/04/23/190642/ Записується рекламна пісня спільно з Потапом та Каменских http://www.youtube.com/watch?v=Gcd_7Ry_tXk За послуги щодо процедури банкрутства шахраї на чолі з А.Родзинським збирають з людей по 6000 доларів. Через рік кампанія затихає, а сотні ошуканих людей залишилися без грошей та з астрономічними боргами перед банками. http://tristar.com.ua/2/art/mif_o_legkom_izbavlenii_ot_kreditnoi_obuzy_14635.html http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/5649444 А чи знає керівництво каналу про минуле цього любителя ГРОШЕЙ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду