detector.media
05.04.2011 15:20
Дейнека хоче бути співвідповідачем у справі проти «1+1» і героїв його програми

Ведучий програми «Гроші» на «1+1» Олег Дейнека просить суд залучити його у якості співвідповідача у справі за позовом начальника Контрольно-ревізійного управління в Донецькій області Олександра Жадана проти каналу «1+1», а також Володимира Дівенка, Сергія Ласкавого та Ігоря Дятлова, які були героями програми «Гроші» 29 січня 2011 року. Відповідну заяву він подав до Центрально-Міського суду міста Макіївки 4 квітня.

 

«Ми  зробили сюжет про діяльність керівника КРУ Донецької області Олександра Жадана. У нашому сюжеті Володимир Дівенко, директор фірми "Бофорт", на камеру зізнався у тому, що вступив у корупційну змову з Жаданом, і працювали вони так: керівник КРУ влаштовував постійні перевірки державним підприємствам, допоки вони не закрили контракти з його фірмою. Він сказав, що половину доходу він віддавав Жадану», - сказав у коментарі ТК пан Дейнека.

 

У програмі вийшли інтерв'ю з Олександром Жаданом та Володимиром Дівенком, головою профспілки Державного підприємства «Макіїввугілля» Ігорем Дятловим, колишнім держслужбовцем КРУ в Донецькій області Сергієм Ласкавим.

 

7 лютого Олександр Жадан звернувся до суду. У позовній заяві він наголошує на тому, що згадані особи у випуску програми «Гроші» поширили проти нього недостовірну інформацію та «порушили особисте немайнове право як людини і як державного службовця на гідність, честь і ділову репутацію шляхом їх порочення». Зокрема, це інформація про те, що начальник КРУ в Донецькій області з корисливою метою здійснював перевірки ДП «Макіїввугілля», щоб спонукати керівництво підприємства співпрацювати з фірмою «Бофорт», про те, що він є «фактичним власником» фірми «Бофорт» і лобіював її інтереси, про те, що він разом з директором цієї фірми «діяв за розробленою схемою» з метою одержання мільйонних прибутків, а також про те, що він «воює» з дітьми і жінками, людина, яка «зайшла за грань, доходить до цієї крайності», «яка неадекватна»., а також відомості про заборгованість по заробітній платі ДП «Макіїввугілля» на суму 46 млн гривень.

 

Пан Жадан просить суд визнати інформацію недостовірною і зобов'язати «1+1» спростувати її «способом зачитування диктором або ведучим резолютивної частини судового рішення у програмі роші" у той же час (18 год. 30 хв.)».

 

Олег Дейнека вважає, що Олександр Жадан подав позов на спікерів цього сюжету, а не на нього як автора, щоб уникнути публічності. «Люди, які давали коментарі у цьому сюжеті, звернулись до мене. Я підготував цей сюжет і я пряма причини цього всього. Я писав текст, я вибирав синхрони. Люди мені довірились, і я вирішив їм допомогти», - сказав він.

 

Нагадаємо, «Гроші» - це проект журналістських розслідувань на економічні теми. Ведучий - Олег Дейнека. Програма виходить на «1+1» з жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY