«L’Радіо» зменшило частку української мови й обсяг дитячих програм, а «FM Галичина» змінило власників

20 Січня 2011
19532
20 Січня 2011
09:25

«L’Радіо» зменшило частку української мови й обсяг дитячих програм, а «FM Галичина» змінило власників

19532
«L’Радіо» зменшило частку української мови й обсяг дитячих програм, а «FM Галичина» змінило власників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 січня переоформила ліцензії ТОВ «ТРК "Радіо Кохання"» («L'Радіо») у зв'язку зі зміною складу редакційної ради та програмної концепції.

 

У редакційній раді Юлія Пшенична та Оксана Шевченко замінили Ганну Пономарьову й Максима Зборовського.

 

Були

Стали

Оксана Терехова

Оксана Терехова

Світлана Шеншинова

Світлана Шеншинова

Ірина Любанська

Ірина Любанська

Дмитро Переверзеєв

Дмитро Переверзеєв

Ганна Пономарьова

Юлія Пшенична

Максим Зборовський

Оксана Шевченко

 

У програмній концепції радіомережі змінився формат - із розважально-музичного на музично-культурологічний, зменшилася частка програм українською мовою зі 100% до не менше 75%. Представник компанії це пояснив тим, що «L'Радіо» мовить здебільшого на центральний і південно-східний регіони, звідки надходять прохання додати російську мову в ефір, а на заході в мережі лише два міста - Львів і Хмельницький.

 

Зазнав змін і жанровий розподіл програм у концепції, зокрема, зменшився обсяг дитячих програм на користь підбірки музичних творів. У проекті рішення по одній із чотирьох ліцензій дитячі програми взагалі зникали, але представник компанії заявив, що це «помилка юристів», а дитячі програми і там залишаться, хоча їхня кількість зменшиться.

 

Також Нацрада переоформила ліцензію львівського ТОВ «ТРК "Галичина"». У документі відобразилися фактичні зміни власників і керівника, які сталися вже давно. Замість Володимира і Романа Співаків власником стало львівське ТОВ «Енергія консалтинг» (частка 100%). Директором компанії стала Ірина Сандуляк (був Роман Васьків).

 

Інвестиційну компанію «Енергія консалтинг» пов'язують зі львівськими бізнесменами Ярославом і Богданом Дубневичами. Їй, окрім «FM Галичина» належить також «Львівська газета».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду