detector.media
20.01.2011 09:25
«L’Радіо» зменшило частку української мови й обсяг дитячих програм, а «FM Галичина» змінило власників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 січня переоформила ліцензії ТОВ «ТРК "Радіо Кохання"» («L'Радіо») у зв'язку зі зміною складу редакційної ради та програмної концепції.

 

У редакційній раді Юлія Пшенична та Оксана Шевченко замінили Ганну Пономарьову й Максима Зборовського.

 

Були

Стали

Оксана Терехова

Оксана Терехова

Світлана Шеншинова

Світлана Шеншинова

Ірина Любанська

Ірина Любанська

Дмитро Переверзеєв

Дмитро Переверзеєв

Ганна Пономарьова

Юлія Пшенична

Максим Зборовський

Оксана Шевченко

 

У програмній концепції радіомережі змінився формат - із розважально-музичного на музично-культурологічний, зменшилася частка програм українською мовою зі 100% до не менше 75%. Представник компанії це пояснив тим, що «L'Радіо» мовить здебільшого на центральний і південно-східний регіони, звідки надходять прохання додати російську мову в ефір, а на заході в мережі лише два міста - Львів і Хмельницький.

 

Зазнав змін і жанровий розподіл програм у концепції, зокрема, зменшився обсяг дитячих програм на користь підбірки музичних творів. У проекті рішення по одній із чотирьох ліцензій дитячі програми взагалі зникали, але представник компанії заявив, що це «помилка юристів», а дитячі програми і там залишаться, хоча їхня кількість зменшиться.

 

Також Нацрада переоформила ліцензію львівського ТОВ «ТРК "Галичина"». У документі відобразилися фактичні зміни власників і керівника, які сталися вже давно. Замість Володимира і Романа Співаків власником стало львівське ТОВ «Енергія консалтинг» (частка 100%). Директором компанії стала Ірина Сандуляк (був Роман Васьків).

 

Інвестиційну компанію «Енергія консалтинг» пов'язують зі львівськими бізнесменами Ярославом і Богданом Дубневичами. Їй, окрім «FM Галичина» належить також «Львівська газета».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY