АНРВУ: Тиск на видавничий бізнес в регіонах зменшився. Через відпустки?

31 Серпня 2010
15867
31 Серпня 2010
11:46

АНРВУ: Тиск на видавничий бізнес в регіонах зменшився. Через відпустки?

15867
АНРВУ: Тиск на видавничий бізнес в регіонах зменшився. Через відпустки?

Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) за підтримки проекту «У-Медіа» отримала чергові результати  галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах.

 

Відповідно до отриманих даних, ситуація з умовами ведення бізнесу у другому місяці літа змінилася на краще: 25% видавців та директорів регіональних газет відзначили, що ведення видавничого бізнесу в липні було складним через дії органів влади. В червні показник був суттєво більшим - 39,2%.

 

Також суттєво зменшився тиск на редакторів/журналістів при підготовці матеріалів: у липні 5,3 % видавців, проти 27,8% у червні вказали на це в анкетуванні. Але видавці вважають, що все це може бути пов'язано з порою відпусток серед чиновників та посадовців

 

Випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади, були, але не мали тенденції.

 

Було опитано 20 видавців регіональних газет з 17 регіонів України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15867
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду