«Главред» розпочав страйк через невиплату зарплат

22 Лютого 2010
17804
22 Лютого 2010
19:07

«Главред» розпочав страйк через невиплату зарплат

17804
«Главред» розпочав страйк через невиплату зарплат

22  лютого інтернет-видання «Главред» та група сайтів «Главред» (VIP.glavred, Stars.glavred, Sport.glavred та Stolitsa.glavred) на зборах трудового колективу оголосили про початок безстрокового страйку через невиплати зарплатні та авторських гонорарів. Про це повідомляє сайт «Главред».

 

Як повідомив ТК голова страйкому «Главреду» Олександр Михельсон, страйк оголошений через невиплату зарплати творчому колективу за  грудень 2009 та січень 2010 року, а також невиплату авторських гонорарів за вересень, жовтень, листопад, грудень та січень. Таке рішення було прийнято загальними зборами трудового колективу. За страйк проголосувало 37 з 55 співробітників. До страйку також долучився щотижневий журнал «Главред».

 

Раніше упродовж трьох останніх місяців  колектив групи сайтів та журналу «Главред» направляв неодноразові звернення до керівництва ТОВ «Главред» з вимогою погасити згадані заборгованості. Офіційної відповіді надано не було, заборгованість була погашена частково за грудень у розмірах від 3 до 20% кожному з працівників.

 

За словами Олександра Михельсона, колектив ухвалив рішення повідомити про початок страйку всі вітчизняні мас-медіа та розглянути можливість звернення  до прокуратури міста Києва з приводу прокурорського реагування на невиплату заробітної плати.

 

Колектив групи сайтів та журналу «Главред» закликає інші медіапроекти холдингу «Главред-медіа» приєднатись до страйку або підтримати через поширення цієї інформації.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17804
Коментарі
8
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Fisherman
5179 дн. тому
Сори, сайт подглючивает...)
Fisherman
5179 дн. тому
Але, а где каменты?! Ай, не красиво...
Fisherman
5179 дн. тому
Всё правильно, поддерживаю! Не можешь платить зарплату - заплати и закрой фирму. Нет, хотя бы обьясни коллективу ситуацию, и пусть каждый решает что ему делать дальше. У нас же нет, на сотрудников плевать, работайте рабы и когда нибудь чтото получите. Нельзя так! У всех разные ситуации, ктото может одолжить и протянуть. А у кого то просто негде одолжить , ну вот просто нет. Сейчас все весело живут, почти ни кто не одалживает. За всё надо платить, в жеке не расскажешь что тебе зарплату не дают, а ребенку, что не за что купить покушать...Я молчу, про то что многие в кредитах и т.п. Хозяин думает только про себя, а на остальных а-нас-рать.
lashch
5179 дн. тому
petja, Ви абсолютно праві. Скажу більше, ще вчора під статтею був підпис від "Телекритики"!!! Мовляв, колектив редакції підтримує своїх колег з "Главред" бо також має проблеми з фінансуванням!!! Любі друзі з Телекритики, щось змінилося?
petja
5179 дн. тому
До речі, "Телекритика" теж входить до холдингу "Главред-медіа", чи ні?
Василий
5180 дн. тому
Так, так, УНИАН, кажется, входит в этот же холдинг. Следующими "страйкувати" будут они?
novostnik
5180 дн. тому
"заборгованість була погашена частково за грудень у розмірах від 3 до 20% кожному з працівників." шо ж там в главреде за зарплаты, если не стыдно в таком разлете процентном погашать задолженность?!
Сергій Воропаєв
5180 дн. тому
Усіляко підтримую рішення колег про страйк. Взагалі - це загальноприйнята світова практика: нам не платять - ми не працюємо і боремося за свої права. Шкода, в Україні ми ще не завжди реагуємо так, і готові терпіти два-три місяці, а то й більше. Однак, слава Богу, поступово ситуація змінюється. Переконаний, що які б причини не знаходили воласники для пояснення затримок із виплатою зарплати, жодна з них не може бути переконливою. Не вмієш вести бізнес - тоді розплатись з боргами перед людьми, скажи всім до побачення і закривай справу. А вести справу і не платити - просто хамство. Сергій Воропаєв, кореспондент ІА УНІАН в Брюсселі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду