Дмитро Джангіров: Віталій Третьяков не зрозумів, що нас не треба вчити любити Росію

15 Червня 2009
25030
15 Червня 2009
10:12

Дмитро Джангіров: Віталій Третьяков не зрозумів, що нас не треба вчити любити Росію

25030
Дмитро Джангіров: Віталій Третьяков не зрозумів, що нас не треба вчити любити Росію

Виконувач обов'язків директора столичного муніципального телеканалу «Київ» Дмитро Джангіров називає причиною свого конфлікту із російським журналістом Віталієм Третьяковим «хамську поведінку» останнього. Про це він заявив онлайн-газеті «Новый Севастополь».

 

«Якби не хамська поведінка ведучого пана Третьякова, ті, хто зібрався, провели б нормальну дискусію. Для початку, він усю провину за "недостатність" рівня круглого столу переклав на українську сторону, - каже Дмитро Джангіров. - Хіба це не хамство - говорити у присутності представників телеканалів "Інтер" (Андрій Цаплієнко), СТБ (Олексій Мустафін), ТРК "Київ" про їхній недостатній "представницький" рівень? Адже з російського боку у запрошенні від початку також були прізвища Кисельова та Леонтьєва. Крім того, пан Третьяков дійшов до того, що висловив припущення, начебто українським журналістам незатишно у Севастополі».

 

За словами пана Джангірова, після його зауваження про те, що гості не повинні так відгукуватись про господарів, один із глядачів «заголосив "Севастополь - русская земля!", після чого я був вимушений, перейшовши на доступну данному екземпляру лексику, відзначити "Тебя забыли спросить!", що було інтерпретовано севастопольськими ЗМІ як вигук на адресу літньої людини, що зробила мені зауваження». Як відзначив Дмитро Джангіров, усі севастопольські джерела повідомляли про цей випадок дослівно одне й те саме, описуючи ситуацію одними словами.

 

«Пан Третьяков не зрозумів і вже не зрозуміє, що на цей захід до Севастополя з Києва приїхали або друзі Росії, або дуже лояльні до неї люди, яких не треба вчити, як нам полюбити Росію», - каже він.

 

Внаслідок конфлікту Дмитро Джангіров покинув круглий стіл і, за його словами, ні про що не шкоду, окрім «того, що на прощання не дав ведучому в пику». «А ще я шкодую, що через одного провокатора не відбулось нормальне спілкування з російськими колегами, які, що приємно, не встали стіною за "свого сучого сина"», - сказав керівник ТРК «Київ». На його думку, інші учасники круглого столу були цілком готові до діалогу, і у виступах російських журналістів, «разом із деякою наївністю та спрощенням українською ситуацією, яку можна вибачити, містився великий запас конструктиву».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25030
Читайте також
16.06.2009 08:24
Олеся Маркитан, для «Детектор медіа»
26 077
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 496
13.06.2009 13:43
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
23 529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду