Нацрада звернеться до Генпрокуратури та Вищої ради юстиції щодо дій Донецького окружного адміністративного суду

12 Листопада 2008
31605
12 Листопада 2008
17:06

Нацрада звернеться до Генпрокуратури та Вищої ради юстиції щодо дій Донецького окружного адміністративного суду

31605
Нацрада звернеться до Генпрокуратури та Вищої ради юстиції щодо дій Донецького окружного адміністративного суду
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 листопада ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Вищої ради юстиції (ВРЮ) щодо дій Донецького окружного адміністративного суду. В регуляторному органі вважають, що даний суд перевищив свої повноваження і втручається в діяльність Нацради як конституційного регуляторного органу з питань телебачення і радіомовлення.
 
Як приклад, наводилося рішення цього суду від 6 листопада. Розглянувши позов ТОВ «Імпульс», кабельного оператора з міста Докучаєвська Донецької області, Донецький окружний адміністративний суд  визнав незаконним встановлення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення обмежень щодо ретрансляції каналів кабельного телебачення (згідно із так званими «списками каналів, що не потребують адаптації в Україні»).
 
Раніше 25.01.2008 року цей же суд визнав незаконною вимогу Нацради щодо порядку каналів конвертації і зобов’язав її видати ліцензію компанії «Донбастелесупутник», в якої був конфлікт з регуляторним органом, пов’язаний з невиконанням вимоги про конвертацію. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31605
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уничтожитель дебилов
5643 дн. тому
Чего не сделаешь ради цензуры, проводимой конституционным органом даже не читавшим Конституцию. 8 дебилов себя изжили и должны отправиться на покой, хотя правильней за решетку за невыполнение решений суда, а фамилии учредителей компании забирающей права у торсата находятся на http://www.nrada.gov.ua/
cube
5643 дн. тому
Пора закончить безпредел в судах. Пока не будет реформирована судовая система Украины, до тех пор будет разгул "Лоховских"
Олесь
5643 дн. тому
Кулуарный "конституционный" орган, цели которого далеко не государственные, жаль полномочий меньше, надежда на свою прокуратуру.Пора все судебные заседания проводить открыто, с показом на телеэкранах своих героев, чтоб не было сомнений кто по каким законам живет.
ДОНы
5643 дн. тому
Дайте Нацраду возглавить Лоховскому. Все будет Донбасс! Проконвертирует, как «Донбастелесупутник» и никакая "Вища Рада Юстиції" не вякнет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду