detector.media
12.11.2008 17:06
Нацрада звернеться до Генпрокуратури та Вищої ради юстиції щодо дій Донецького окружного адміністративного суду
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 листопада ухвалила рішення звернутися до Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Вищої ради юстиції (ВРЮ) щодо дій Донецького окружного адміністративного суду. В регуляторному органі вважають, що даний суд перевищив свої повноваження і втручається в діяльність Нацради як конституційного регуляторного органу з питань телебачення і радіомовлення.
 
Як приклад, наводилося рішення цього суду від 6 листопада. Розглянувши позов ТОВ «Імпульс», кабельного оператора з міста Докучаєвська Донецької області, Донецький окружний адміністративний суд  визнав незаконним встановлення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення обмежень щодо ретрансляції каналів кабельного телебачення (згідно із так званими «списками каналів, що не потребують адаптації в Україні»).
 
Раніше 25.01.2008 року цей же суд визнав незаконною вимогу Нацради щодо порядку каналів конвертації і зобов’язав її видати ліцензію компанії «Донбастелесупутник», в якої був конфлікт з регуляторним органом, пов’язаний з невиконанням вимоги про конвертацію. 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY