Mindshare займеться медіаконсалтингом і запускає альтернативне дослідження медіапереваг споживачів

1 Жовтня 2008
12143
1 Жовтня 2008
08:47

Mindshare займеться медіаконсалтингом і запускає альтернативне дослідження медіапереваг споживачів

12143
Mindshare займеться медіаконсалтингом і запускає альтернативне дослідження медіапереваг споживачів
Медійна агенція Mindshare перетворюється на медіаконсультанта широкого профілю. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний менеджер агенції Валерій Варениця.
 
До 1 грудня має завершитися повна реструктуризація українського офісу мережевої компанії, яка в усіх представництвах Mindshare розпочалася 21 травня. Віднині в структурі агенції виокремлено 4 підрозділи. Мета змін – підвищення рентабельності бізнесу. «Із року в рік правила жорсткіші, ринок відкритіший, тендери частіші, клієнти більш освічені та хочуть усього й максимально дешево. Тому ресурс заробітку на чистому медіаобслуговуванні вичерпаний на 90%. Поставлене завдання шукати нові ніші заробітку», – пояснив Валерій Варениця.
 
Відділ client leadership – це відділ клієнтського обслуговування, новий в агенції. Раніше в Mindshare кожен медіапленер одночасно був і екаунт-менеджером для свого клієнта. Керівником нового підрозділу став виконавчий директор агенції Олексій Вірко.
 
Відділ exchange (обміну) об’єднав усі баїнгові підрозділи компанії та дрібніші агенції, які існували довкола Mindshare. Наприклад, інтернет-агентства Mindshare Interaction в усьому світі розформовані. В Україні планували відкрити Mindshare Interaction до кінця 2008 року, однак нині потреба в цьому відпала. Окрім цього, відділ exchange перетворює Mindshare з покупця реклами на продавця. Агентство зосередиться на виробництві власного телевізійного й інтернет-контенту для рекламодавця. «Ми працюватимемо як продюсерський центр матеріалу на замовлення», – Валерій Варениця обіцяє, що незабаром на українському телебаченні з’являться проекти на кшталт «Емансіпе» М1, розробленої для ТМ Kotex рекламною агенцією Ogilvy. Відділ exchange очолила Євгенія Разумовська, яка раніше відповідала в Mindshare за нетелевізійний баїнг. Водночас Mindshare продовжить співпрацювати в царині медіабаїнгу з партнерськими агенціями, що також входять у Group M (Mediaedge:cia та Media House). Вони консолідують закупівлі не лише телевізійних рейтингів, а й пресу, радіо, зовнішню рекламу, інтернет.
 
Підрозділ exchange у роботі перетинатиметься з новим відділом invention – креативним, яким керує Влад Самойлов, креативний директор різних агенцій з 12-річним стажем. Приміром, його розробкою є рекламні роботи щодо асоціації шоколаду «Корона» з коханням. Поки що новий підрозділ складається з двох осіб. Invention вигадуватиме для клієнтів Mindshare нестандартні рекламні носії та спонсорські проекти. «Коли від клієнта надходив запит, наприклад, забрендувати зупинку громадського транспорту, ми залучали підрядника – креативне агентство. А розробки спонсорських проектів узагалі сторонилися, бо це була не наша спеціалізація», – зізнається Валерій Варениця. Новий відділ розширює можливості Mindshare на ринку.
 
Відділ стратегічного планування перейменовано на відділ бізнес-планування. Співробітники пройшли курс додаткового навчання. «В ідеалі ми маємо відповідати на всі запитання, які можуть виникати в найвищого керівництва будь-якої компанії-клієнта, а не лише медіа менеджера», – каже Валерій Варениця. Підрозділ очолив директор зі стратегічного планування Сергій Піскун. У колі обов’язків відділу – планування, дослідження і моделювання.
 
Також із січня Mindshare запускає в Україні спеціалізоване дослідження медіапереваг Mindset і 3D-моделювання. Mindset – це внутрішній продукт агенції, своєрідна альтернатива дослідженню ММІ компанії TNS Ukraine і піплметрії GfK Ukraine. У тестовому режимі дослідження проводилося 2 роки тому в трьох містах-мільйонниках по аудиторії користувачів мобільних телефонів. Mindset – це спеціальні електронні пристрої, які роздають реципієнтам за вибіркою. У певний час на пристрій приходять одні й ті самі 5 запитань на кшталт «Де ви?», «Що ви в цей момент бачите, чуєте тощо?» з варіантами відповідей. Пристрій пищатиме, доки не отримає відповіді. «Тобто це щоденникове опитування із застосуванням пристроїв, подібних до піплметрів, яке нам дозволить оцінювати медіапотужність кожного рекламного носія. Коли запустимо Mindset, зможемо розробляти моделі медіапереваг, частотності й охоплення різних медіа в розрізі різної аудиторії, різного продукту», – зазначає Валерій Варениця. За його словами, російські колеги вийшли «в нуль» на другий рік після запуску проекту, а на третій Mindset став прибутковим товаром.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду