З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова

З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова

24 Липня 2014
3216
24 Липня 2014
17:28

З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова

3216
З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова
З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова

Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова заявила, що прямого тиску на канал зараз не здійснюється, і пообіцяла зберегти принципи, за якими журналісти працювали до анексії Криму Росією. Про це вона повідомила в інтерв'ю інтернет-виданню «Крым.Реалии».

 

За словами Ельзари Іслямової, канал зараз повинен адаптуватись до нових умов діяльності у Криму. «Прямого тиску немає. Є певне законодавче поле, в якому ми повинні зараз працювати. Змінилися реалії. Але всі наші принципи, пов'язані з чесністю подачі інформації, журналістською етикою, як і раніше, будуть нами дотримуватися», - заявила гендиректор каналу.

 

Водночас керівник телеканалу підтвердила, що після анексії Криму Російською Федерацією і запровадження нового законодавства, до прокуратури були викликані кілька журналістів каналу ATR.

 

«Особисто мене - ні. Але раніше були викликані в прокуратуру і виписані застереження «про неприпустимість порушення законодавства про протидію екстремістській діяльності» Ленуру Іслямову і Лілі Буджуровій (заступник гендиректора ATR з інформаційної політики. - Прим. ред.). Це пов'язано з прямими ефірами 3 травня (того дня люди на «кордоні» зустрічали лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемільова. - Прим. ред.), а також можливих майбутніх несанкціонованих акцій, присвячених Дню депортації 18 травня», - сказала пані Іслямова на запитання журналіста, чи викликали її на допити до прокуратури.

 

Генеральний директор також повідомила, що з телеканалу звільнитись кілька журналістів. «У тих же, хто залишає телеканал, різні причини. Наприклад, ведуча Таміла Кангіева і журналіст Ресуль Мустафаєв змушені були перевестися в українські вузи. Що стосується Османа Пашаєва, то у нього була ідея створити власний телеканал, потім плани змінилися. Ірина Велієва пішла за сімейними обставинами», - сказала пані Іслямова.

 

Вона повідомила, що більше 80% співробітників медіа холдингу, що зараз продовжують працювати, прийшли на телеканал три роки тому - Ліля Буджурова, Шевкет Меметов, Ридван Халілов, Надир Діттанов, Ліля Халілова, Халіде Чилингирова, Севіля Картакаєва.

 

«З іншого боку, звичайно, ми розуміємо, що в Криму реалізувати свої можливості для дуже амбітних фахівців, якими вони надалі стають, працюючи на нашому телеканалі, все складніше і складніше, особливо, зараз, але ми намагаємося зробити так, щоб їм завжди було цікаво у нас працювати», - сказала керівник телеканалу.

 

Нагадаємо, Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова спростувала інформацію про нібито продаж каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду