detector.media
24.07.2014 17:28
З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова
З кримськотатарського каналу ATR звільнились журналісти, але прямого тиску немає – Ельзара Іслямова

Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова заявила, що прямого тиску на канал зараз не здійснюється, і пообіцяла зберегти принципи, за якими журналісти працювали до анексії Криму Росією. Про це вона повідомила в інтерв'ю інтернет-виданню «Крым.Реалии».

 

За словами Ельзари Іслямової, канал зараз повинен адаптуватись до нових умов діяльності у Криму. «Прямого тиску немає. Є певне законодавче поле, в якому ми повинні зараз працювати. Змінилися реалії. Але всі наші принципи, пов'язані з чесністю подачі інформації, журналістською етикою, як і раніше, будуть нами дотримуватися», - заявила гендиректор каналу.

 

Водночас керівник телеканалу підтвердила, що після анексії Криму Російською Федерацією і запровадження нового законодавства, до прокуратури були викликані кілька журналістів каналу ATR.

 

«Особисто мене - ні. Але раніше були викликані в прокуратуру і виписані застереження «про неприпустимість порушення законодавства про протидію екстремістській діяльності» Ленуру Іслямову і Лілі Буджуровій (заступник гендиректора ATR з інформаційної політики. - Прим. ред.). Це пов'язано з прямими ефірами 3 травня (того дня люди на «кордоні» зустрічали лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемільова. - Прим. ред.), а також можливих майбутніх несанкціонованих акцій, присвячених Дню депортації 18 травня», - сказала пані Іслямова на запитання журналіста, чи викликали її на допити до прокуратури.

 

Генеральний директор також повідомила, що з телеканалу звільнитись кілька журналістів. «У тих же, хто залишає телеканал, різні причини. Наприклад, ведуча Таміла Кангіева і журналіст Ресуль Мустафаєв змушені були перевестися в українські вузи. Що стосується Османа Пашаєва, то у нього була ідея створити власний телеканал, потім плани змінилися. Ірина Велієва пішла за сімейними обставинами», - сказала пані Іслямова.

 

Вона повідомила, що більше 80% співробітників медіа холдингу, що зараз продовжують працювати, прийшли на телеканал три роки тому - Ліля Буджурова, Шевкет Меметов, Ридван Халілов, Надир Діттанов, Ліля Халілова, Халіде Чилингирова, Севіля Картакаєва.

 

«З іншого боку, звичайно, ми розуміємо, що в Криму реалізувати свої можливості для дуже амбітних фахівців, якими вони надалі стають, працюючи на нашому телеканалі, все складніше і складніше, особливо, зараз, але ми намагаємося зробити так, щоб їм завжди було цікаво у нас працювати», - сказала керівник телеканалу.

 

Нагадаємо, Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова спростувала інформацію про нібито продаж каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY