Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження

Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження

17 Липня 2017
2005
17 Липня 2017
17:43

Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження

2005
Запорізький регіональний цифровий телеканал ВПТВ «Вільний простір» (ПрАТ «Медіагруп нові проекти»), який раніше пов’язували з Артемом Пшонкою, змінив власників. Про це стало відомо під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 13 липня, яка оголосила каналу попередження за відхилення від програмної концепції.
Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження
Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження

Нацрада розглядала результати позапланової перевірки телеканалу ВПТВ «Вільний простір», який володіє ліцензіями на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 на п’яти частотах у Запоріжжі та Запорізькій області. Нацрада зафіксувала недотримання каналом програмної концепції: зменшено обсяг власного виробництва, національного продукту, інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, розважальних і музичних програм.

Представник ПрАТ «Медіагруп нові проекти» повідомив Нацраді, що в телеканалу змінився власник, скоро будуть загальні збори, зміна керівництва та інвестиції в канал. За його словами, новим власником каналу став Олександр Рєпкін – депутат Запорізької обласної ради, член фракції «Опозиційного блоку», співвласник і голова наглядової ради ТОВ «Токмак Солар Енерджі», яке займається обладнанням для сонячної енергетики.

За даними єдиного державного реєстру, Олександр Рєпкін є кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Медіагруп нові проекти», а власником істотної участі виступає генеральний директор каналу Сергій Затула. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу була вказана Олена Павелко, власником істотної участі – Сергій Затула.

Інформація про нового власника та його наміри інвестувати в канал не зупинила членів Нацради від оголошення телеканалу попередження за виявлені порушення.

Для ВПТВ «Вільний простір» це вже друга санкція за останній рік. У лютому 2017 року канал отримав попередження Нацради за припинення мовлення в мультиплексі МХ-5 у Запоріжжі та Запорізькій області (хоча мовлення було вже відновлено на момент перевірки). Раніше, у грудні 2014 року, канал хотів змінити програмну концепцію (зменшити обсяг власного продукту і національного продукту) та формат (інформаційно-просвітницький на розважально-інформаційний з фільмопоказом), але Нацрада не дозволила.

Зауважимо, що в каналу ВПТВ «Вільний простір» вже не вперше змінюється власник. До 2016 року власниками запорізького регіонального цифрового телеканалу були троє громадян України – Володимир Буров (частка 30%), Лілія Єрьоменко (30%), Андрій Євченко (10%), і три краматорські підприємства – ПрАТ «Вестастрой» (10%), ПрАТ «Промстроймонтаж» (10%) і «Торговий дом Астрон» (10%).

У 2016 році власником телеканалу ВПТВ «Вільний простір» стало київське ТОВ «Арт інфо», 10% якого належать гендиректору телеканалу і директору «Арт інфо» Сергію Затулі. Він у минулому був генеральним директором телеканалу К1 з медіагрупи «Інтер», а згодом – генеральним директором Федерації роботодавців медійної галузі. Решта 90% «Арт інфо» володіє кіпрська компанія «Марконіс лтд», кінцевим бенефіціарним власником якої в Єдиному державному реєстрі вказана громадянка України Олена Володимирівна Павелко з міста Бровари.

Нагадаємо, що компанія ПрАТ «Медіагруп нові проекти» з міста Краматорська отримала цифрові ліцензії в Запоріжжі та Запорізькій області під час цифрового конкурсу у 2011 році, не маючи до цього досвіду телевізійного мовлення. Тоді ж без цифрових ліцензій залишився один з найбільших запорізьких мовників – ТРК «Алекс». У 2014 році ПрАТ «Медіагруп нові проекти» переїхало з Краматорська до Києва. Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що «Медіагруп нові проекти» раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду