detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
17.07.2017 17:43
Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження
Запорізький цифровий телеканал знову змінив власника і знову отримав попередження
Запорізький регіональний цифровий телеканал ВПТВ «Вільний простір» (ПрАТ «Медіагруп нові проекти»), який раніше пов’язували з Артемом Пшонкою, змінив власників. Про це стало відомо під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 13 липня, яка оголосила каналу попередження за відхилення від програмної концепції.

Нацрада розглядала результати позапланової перевірки телеканалу ВПТВ «Вільний простір», який володіє ліцензіями на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 на п’яти частотах у Запоріжжі та Запорізькій області. Нацрада зафіксувала недотримання каналом програмної концепції: зменшено обсяг власного виробництва, національного продукту, інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, розважальних і музичних програм.

Представник ПрАТ «Медіагруп нові проекти» повідомив Нацраді, що в телеканалу змінився власник, скоро будуть загальні збори, зміна керівництва та інвестиції в канал. За його словами, новим власником каналу став Олександр Рєпкін – депутат Запорізької обласної ради, член фракції «Опозиційного блоку», співвласник і голова наглядової ради ТОВ «Токмак Солар Енерджі», яке займається обладнанням для сонячної енергетики.

За даними єдиного державного реєстру, Олександр Рєпкін є кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Медіагруп нові проекти», а власником істотної участі виступає генеральний директор каналу Сергій Затула. Раніше кінцевим бенефіціарним власником каналу була вказана Олена Павелко, власником істотної участі – Сергій Затула.

Інформація про нового власника та його наміри інвестувати в канал не зупинила членів Нацради від оголошення телеканалу попередження за виявлені порушення.

Для ВПТВ «Вільний простір» це вже друга санкція за останній рік. У лютому 2017 року канал отримав попередження Нацради за припинення мовлення в мультиплексі МХ-5 у Запоріжжі та Запорізькій області (хоча мовлення було вже відновлено на момент перевірки). Раніше, у грудні 2014 року, канал хотів змінити програмну концепцію (зменшити обсяг власного продукту і національного продукту) та формат (інформаційно-просвітницький на розважально-інформаційний з фільмопоказом), але Нацрада не дозволила.

Зауважимо, що в каналу ВПТВ «Вільний простір» вже не вперше змінюється власник. До 2016 року власниками запорізького регіонального цифрового телеканалу були троє громадян України – Володимир Буров (частка 30%), Лілія Єрьоменко (30%), Андрій Євченко (10%), і три краматорські підприємства – ПрАТ «Вестастрой» (10%), ПрАТ «Промстроймонтаж» (10%) і «Торговий дом Астрон» (10%).

У 2016 році власником телеканалу ВПТВ «Вільний простір» стало київське ТОВ «Арт інфо», 10% якого належать гендиректору телеканалу і директору «Арт інфо» Сергію Затулі. Він у минулому був генеральним директором телеканалу К1 з медіагрупи «Інтер», а згодом – генеральним директором Федерації роботодавців медійної галузі. Решта 90% «Арт інфо» володіє кіпрська компанія «Марконіс лтд», кінцевим бенефіціарним власником якої в Єдиному державному реєстрі вказана громадянка України Олена Володимирівна Павелко з міста Бровари.

Нагадаємо, що компанія ПрАТ «Медіагруп нові проекти» з міста Краматорська отримала цифрові ліцензії в Запоріжжі та Запорізькій області під час цифрового конкурсу у 2011 році, не маючи до цього досвіду телевізійного мовлення. Тоді ж без цифрових ліцензій залишився один з найбільших запорізьких мовників – ТРК «Алекс». У 2014 році ПрАТ «Медіагруп нові проекти» переїхало з Краматорська до Києва. Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що «Медіагруп нові проекти» раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY