Телеканал «112 Україна» оскаржив рішення Нацради про додаткову умову переоформлення ліцензій

Телеканал «112 Україна» оскаржив рішення Нацради про додаткову умову переоформлення ліцензій

26 Травня 2017
1864
26 Травня 2017
13:55

Телеканал «112 Україна» оскаржив рішення Нацради про додаткову умову переоформлення ліцензій

1864
Телеканал «112 Україна» подав до Окружного адміністративного суду міста Києва чергові позови проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Телеканал «112 Україна» оскаржив рішення Нацради про додаткову умову переоформлення ліцензій
Телеканал «112 Україна» оскаржив рішення Нацради про додаткову умову переоформлення ліцензій

Про це повідомляє 112.ua.

Телеканал оскаржив рішення від 12 травня, якими Нацрада переоформила ліцензії шести телекомпаній, що мовлять з логотипами «112 Україна», щодо зміни власників, керівників і редакційних рад, але висунула компаніям додаткову умову. Нацрада зобов’язала кожну з компаній протягом 14 днів надати перелік пов’язаних осіб, відомості про кінцевого бенефіціарного власника та документи, які підтверджують права кінцевого бенефіціарного власника. Рішення про переоформлення ліцензій наберуть чинності після того, як компанії нададуть запитувані Нацрадою документи.

Юристи телеканалу «112 Україна» вважають, що Нацрада мала або задовольнити заяви про переоформлення ліцензій, або відмовити в цьому, а не висувати додаткові умови. За словами юриста каналу Василя Сметани, всі позови (а в каналу проти Нацради кілька десятків позовів) подаються для того, щоб у подальшому справу розглянув Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, власники і керівництво компаній з групи «112 Україна» змінилося майже рік тому. Із червня 2016 року структура власності телеканалу «112 Україна» закільцьована (компанії належать одна одній). Зі структури власності вийшли компанії, кінцевим бенефіціаром яких називав себе Андрій Подщипков, пан Подщипков перестав бути кінцевим бенефіціарним власником каналу і директором двох компаній з групи «112 Україна». Також змінилися директори й інших компаній.

Улітку 2016 року шість компаній звернулися до Нацради щодо внесення цих змін до їхніх ліцензій. Але Нацрада кілька разів відкладала питання, бажаючи побачити на засіданні директорів компаній, щоб розпитати в них детальніше про зміни структури власності. Проте представники компаній так і не з’являлися, за винятком новопризначеного директором ТРК «112-ТВ» Єгора Бенкендорфа, який прийшов на засідання 2 березня.

2 березня Нацрада переоформила супутникову ліцензію телеканалу «112 Україна», власником якої є ТОВ «ТРК “112-ТВ”», в частині зміни керівного органу. Замість директора, яким був Василь Сметана, виконавчим органом стала дирекція у складі генерального директора Єгора Бенкендорфа, його першого заступника Василя Сметани і другого заступника Юрія Будяка. Питання ж зміни структури власності ТРК «112-ТВ» та інших компаній з групи «112 Україна» Нацрада перенесла.

Телеканал «112 Україна» оскаржив у суді бездіяльність Нацради, вимагаючи в суду зобов’язати Нацраду переоформити його ліцензії щодо зміни власників і керівних органів.

12 травня Нацрада переоформила ліцензії шести телекомпаній, що мовлять з логотипами «112 Україна», щодо зміни власників і керівників, але висунула додаткову умову: щоб компанії протягом 14 днів надали перелік пов’язаних осіб, відомості про кінцевого бенефіціарного власника та документи, які підтверджують права кінцевого бенефіціарного власника. Інакше рішення Нацради про переоформлення ліцензій не набудуть чинності.

Нагадаємо, 27 квітня Нацрада переоформила супутникову ліцензію телеканалу «112 Україна» (ТОВ «ТРК “112-ТВ”») у зв’язку зі зміною супутника, але двадцять другий раз за останні два роки відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональних компаній, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1864
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду