Нацрада замість штрафу дала Kiss FM попередження за недотримання пісенної квоти

Нацрада замість штрафу дала Kiss FM попередження за недотримання пісенної квоти

22 Грудня 2016
7631
22 Грудня 2016
18:20

Нацрада замість штрафу дала Kiss FM попередження за недотримання пісенної квоти

7631
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки радіомережі Kiss FM щодо дотримання квоти пісень українською мовою.
Нацрада замість штрафу дала Kiss FM попередження за недотримання пісенної квоти
Нацрада замість штрафу дала Kiss FM попередження за недотримання пісенної квоти

Перевірка зафіксувала, що 9 листопада в ефірі Kiss FM частка пісень українською мовою замість передбачених законом 25% становила:

  • протягом доби – 20,5% за хронометражем і 22% за кількістю;
  • із 7:00 до 15:00 – 24% за хронометражем і 24% за кількістю;
  • із 15:00 до 22:00 – 21,5% за хронометражем і 22,5% за кількістю.

Генеральний директор Kiss FM Антон Цеслик пояснив недотримання квоти помилкою радіостанції в підрахунках: «Моніторинг проводився на наступний день після початку дії нових квот. Ми помилилися у своїх підрахунках. Мова йде про 3-4 треки, яких ми не дорахувалися. Але ми швидко виправилися, і зараз у нас квота вже доходить до 30%».

Закон передбачає, що за недотримання квоти пісень та ведення ефіру українською мовою Нацрада має накладати на радіокомпанії штраф у розмірі 5% ліцензійного збору. Проект рішення Нацради передбачав оштрафувати Kiss FM на 92 тис. грн.

Але після короткої закритої наради членів регуляторного органу заступниця голови Нацради Уляна Фещук запропонувала інший проект рішення – оголосити компанії попередження. Вона мотивувала м’якше покарання тим, що йдеться про невеликі відхилення і що нині на Kiss FM, за даними моніторингів Нацради, частка пісень українською мовою сягає 25-30%.

Нацрада більшістю голосів підтримала рішення оголосити Kiss FM попередження замість призначення радіостанції штрафу. За штраф голосував тільки член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, що крім Kiss FM 18 листопада Нацрада призначила позапланові перевірки мережевих радіостанцій MFM, «Шансон» і «Ретро ФМ» щодо дотримання квот. Далі 24 листопада були призначені перевірки ще п'яти регіональних і місцевих радіостанцій: «Ірта», «Радио Вести», «Європа плюс Дніпро», «Маяк» і «104 ФМ». А 1 грудня – перевірки двох місцевих радіостанцій «Армянське радіо» та «106,6». Результатів цих перевірок Нацрада ще не розглядала.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7631
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
2679 дн. тому
Я можу порушити закон сьогодні. Встав зранку не з тієї ноги, зимове Сонце голову припекло. Це ж лише один день порушення! Зате потім - Я більше так не буду. І мене лише пожурять пальчиком і навіть не покарають. Яка зручна НацРада.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду