Холдинг «Вести Украина» повернув одну з радіокомпаній Андрію Карпію

Холдинг «Вести Украина» повернув одну з радіокомпаній Андрію Карпію

2 Грудня 2016
2609
2 Грудня 2016
11:13

Холдинг «Вести Украина» повернув одну з радіокомпаній Андрію Карпію

2609
ТОВ «Телерадіокомпанія “Нота”», яке володіє ліцензією на мовлення в Донецьку і Харкові з позивним Best FM, змінила власників. Про це стало відомо на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 1 грудня.
Холдинг «Вести Украина» повернув одну з радіокомпаній Андрію Карпію
Холдинг «Вести Украина» повернув одну з радіокомпаній Андрію Карпію

ТРК «Нота» – одна з чотирьох радіокомпаній, які у 2014 році були продані Андрієм Карпієм (власником «Першої української радіогрупи») холдингу «Вести Украина» для розширення мережі «Радио Вести». Тоді, у 2014 році, власником ТРК «Нота» замість Єлизавети Карпій стало ТОВ «Медіа інвест плюс» (компанія зі структури «Вести Украина»), а директором – Дмитро Кутуг.

Нині власником ТРК «Нота» став Андрій Карпій, він же став і директором мовника. Компанія подала до Нацради заяву про внесення відповідних змін у ліцензії. За даними єдиного державного реєстру, Андрій Карпій став директором ТРК «Нота» в серпні 2016 року. Дату зміни власника реєстр не відображає.

Нацрада задовольнила заяву компанії про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною власників і керівних органів. Позивний і програмна коцепція в ТРК «Нота» не змінилися – вона залишається радіостанцією Best FM.

Нагадаємо, восени 2014 року медіахолдинг «Вести Украина» придбав в Андрія Карпія («Перша українська радіогрупа») чотири радіокомпанії (мережею на 27 міст): ТОВ «ТРК "Онікс"» (позивний – «Перець FM», 23 частоти), ТОВ «ТРК "Стильне радіо"» (DJ FM, 1 частота), ТОВ «ТРК "Нота"» (Best FM, 2 частоти) і ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Комра"» (Best FM, 1 частота).

У грудні 2014 року компанії захотіли змінити позивні на «Радио Вести» і програмну концепцію під інформаційно-розважальний формат. Але Нацрада їм відмовила. Мовники звернулися до суду, де оскаржили рішення регулятора.

Відтоді Нацрада кілька разів оголошувала компаніям попередження – зокрема, за недотримання програмної концепції.

15 вересня 2016 року Нацрада знову відмовила ТРК «Стильне радіо», ТРВК «Комра» і ТРК «Онікс» у зміні позивних і програмних концепцій на «Радио Вести». Крім того Нацрада ще й відмовила ТРК «Стильне радіо» в продовженні ліцензії на мовлення в Мелітополі Запорізької області.

Як відомо, «Радио Вести» мовить у Києві, Харкові та Дніпрі на базі ліцензій ТОВ «ТРК "Дивосвіт"», ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"» і ТОВ «ТРК "Світ"».

Законодавство забороняє на різних частотах в одному місті мовити з однаковим позивним, тому ТРК «Нота» не могла стати «Радио Вести» в Харкові, доки там із цим позивним мовить ТОВ «ТРВК “Мастер”».

Нещодавно ЗМІ повідомляли про наміри холдингу «Вести Украина» продати ТРК «Онікс», що володіє 23 частотами, на базі якої не вдалося запустити «Радио Вести».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду