Комітет свободи слова розпочав відбір заміни Катерини Котенко в Нацраді

Комітет свободи слова розпочав відбір заміни Катерини Котенко в Нацраді

9 Серпня 2016
3256
9 Серпня 2016
11:40

Комітет свободи слова розпочав відбір заміни Катерини Котенко в Нацраді

3256
6 серпня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив відбір кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Комітет свободи слова розпочав відбір заміни Катерини Котенко в Нацраді
Комітет свободи слова розпочав відбір заміни Катерини Котенко в Нацраді

Оголошення було оприлюднено на сайті комітету та в газеті «Голос України».

Відбір кандидатур розпочато у зв’язку з достроковим припиненням повноважень члена Нацради Катерини Котенко, призначеної за квотою Верховної Ради.

Подавати кандидатури можуть депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

Згідно із законом «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», членом Нацради може бути призначений громадянин України з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва, які мають вищу освіту, стаж роботи у сфері телерадіомовлення, зокрема наукової або педагогічної, не менше п'яти років, володіють державною мовою, проживають в Україні протягом останніх десяти років та на момент призначення не досягли встановленого законом пенсійного віку.

Не може бути призначена на посаду члена Нацради особа, яка має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку.

Пропозиції щодо кандидатур та документи кандидатів приймаються впродовж 21 дня від дати оприлюднення оголошення в газеті «Голос України» - тобто до 27 серпня.

Кандидати зобов’язані подати наступні документи:

  • рекомендацію депутатської фракції Верховної Ради України або всеукраїнського об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації (із витягом з протоколу ухвалення рішення щодо рекомендації);
  • особову картку П -2 ДС із власноруч написанною автобіографією;
  • копію паспорта громадянина України (сторінки 1, 2 та сторінку зі штампом про реєстрацію за місцем проживання);
  • копію документів про освіту;
  • копію трудової книжки;
  • декларацію про доходи за 2015 рік;
  • 4 фотокартки 3х4;
  • медичну довідку форми 133/0;
  • сертифікат нарколога;
  • сертифікат психіатра.

Пропозиції кандидатур необхідно подавати за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 26/1, готельний комплекс «Київ», 12-й поверх. Телефони для довідок: 255-95-25, 255-95-27, 255-95-30.

Нагадаємо, що Катерина Котенко була призначена членом Нацради постановою Верховної Ради 4 липня 2014 року. Її висунули в члени Нацради Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України» і Міжнародна неурядова організація «Європейська медіаплатформа». До обрання членом регуляторного органу пані Котенко працювала виконавчим директором галузевої асоціації Індустріальний телевізійний комітет.

Разом з пані Котенко членами Нацради за квотою Верховної Ради 4 липня 2014 року були обрані Олександр Ільяшенко (висуванець Всеукраїнської асоціації дитячого та юнацького телебачення), Ольга Герасим'юк (висуванка депутатської фракції УДАР, Національної спілки журналістів України і ГО «Європейська медіаплатформа») та Олег Черниш (висуванець депутатської групи «Економічний розвиток» і Всеукраїнської громадської організації «Незалежна асоціація телемовників України»).

Загалом у 2014 році на чотири вакантні посади членів Нацради претендували 18 кандидатів. П'ятеро кандидатів були рекомендовані депутатськими фракціями та групами у Верховній Раді України: Ольга Герасим'юк (УДАР, а також Національна спілка журналістів України і ГО «Європейська медіаплатформа»), Ростислав Мартинюк (ВО «Свобода»), Родіон Мірошник (Партія регіонів), Анжеліка Рудницька («Суверенна Україна»), Олег Черниш («Економічний розвиток», а також ВГО «Незалежна асоціація телемовників України»). 13 кандидатів були рекомендовані громадськими організаціями: Марія Бурмака, Костянтин Грицак, Олександр Ільяшенко, Наталія Клітна, Катерина Котенко, Юрій Крайняк, Тетяна Котюжинська, Олександр Михайлюта, Катерина М'ясникова, Галина Полхович, Тетяна Попова, Олександр Швець, Тарас Шевченко. Під час конкурсу з нього знялися двоє кандидатів – Анжеліка Рудницька та Наталія Клітна.

2 серпня 2016 року Нацрада звільнила Катерину Котенко з посади члена Нацради за її власним бажанням. У коментарі «Детектору медіа» пані Котенко пояснила своє звільнення сімейними обставинами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3256
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду