Тетяна Чорновол заявила, що її побили не випадкові люди

Тетяна Чорновол заявила, що її побили не випадкові люди

27 Грудня 2013
9696

Тетяна Чорновол заявила, що її побили не випадкові люди

9696
Тетяна Чорновол заявила, що її побили не випадкові люди
Тетяна Чорновол заявила, що її побили не випадкові люди

Журналістка та громадська активістка Тетяна Чорновол заявляє, що напад на неї здійснили не випадкові люди. Про це  вона розказала  в інтерв'ю 5 каналу.

 

«Це не могли бути випадкові люди. Машина завернула  до мене у село, після того виїхала за мною із села, і лише після цього почала притискати, коли зрозуміли, що я їду на Майдан», - сказала вона.

 

Тетяна Чорновол  зазначила, що у багатьох людей були причини  влаштувати напад на неї. Зокрема, за її словами, це могла бути помста за знешкодження машини з прослуховуванням СБУ, а також співпраця з Автомайданом.

 

«Перед цим інцидентом я була коло маєтків Захарченка і Пшонки. І ця машина  могла до мене пристати, коли я була біля маєтку Пшонки. До цього було пікетування маєтку Медведчука, де я  виступила у певній ролі», - згадує журналістка.

 

Вона додала, що нападники цілеспрямовано били її в голову та обличчя.

 

«Коли тебе таранить дорогий джип, ти розумієш, що за твоє життя вже заплачено. Я думала мене вб'ють», - згадує Тетяна передчуття перед нападом.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. 

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних: Андрій Насіковський та Олександр Храмцов.

 

Третім підозрюваним у побитті Тетяни Чорновол є Сергій Котенко. Учора, 25 грудня, його було оголошено у розшук. Слідство встановило, що він мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі. Його затримали 26 грудня. Також згодом був затриманий його брат.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду