У МВС підтвердили, що один з підозрюваних у нападі на Чорновол мав стосунок до власності ТВі

У МВС підтвердили, що один з підозрюваних у нападі на Чорновол мав стосунок до власності ТВі

26 Грудня 2013
6558

У МВС підтвердили, що один з підозрюваних у нападі на Чорновол мав стосунок до власності ТВі

6558
У МВС підтвердили, що один з підозрюваних у нападі на Чорновол мав стосунок до власності ТВі
У МВС підтвердили, що один з підозрюваних у нападі на Чорновол мав стосунок до власності ТВі

Слідство встановило, що Сергій Котенко, підозрюваний у нападі на журналістку та активістку Тетяну Чорновол, мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі. Про це йдеться у повідомленні управління зв'язків з громадськістю МВС України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», про те, що Сергій Котенко може бути «мажором, на якого переписали телеканал ТВі після чергової купівлі-продажу» повідомляв журналіст-розслідувальник Денис Бігус.

 

Правоохоронці також  зазначили, що Porshe Cayenne, державний номер АА 5399 ЕН, в якому перебували нападники на журналістку, оглянутий із залученням криміналістичної лабораторії. Призначено близько двох десятків експертиз.

 

Також вилучені відеозаписи з камер спостереження на АЗС на автодорозі, якою рухались автомобілі. Ці записи зараз аналізуються.

 

За інформацією міліції,  слідство вже допитало Тетяну Чорновол, «яка детально пояснила характер нанесення їй травм, у зв'язку з чим провадження додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України - нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

 

Допитано також декілька десятків свідків, у тому числі батько потерпілої Микола Чорновол, який вказав, що відеореєстратор з авто доньки він передав народному депутатові Віталію Яремі. Сам пристрій та повний запис не були надані слідству.

 

Двоє затриманих осіб наразі допитані. Встановлено що один з них раніше вже мав проблеми із законом.

 

Для отримання додаткової інформації слідство викликає на допит народних депутатів Миколу Княжицького, Давида Жванію та Віталія Ярему.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6558
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
немайданутий
3783 дн. тому
Зараз майданута націоналістична бандерня буде жопу рвати, щоб зупинити слідство у цьому напрямку. Бо при виявленні фактів її причетності до цього побиття, остаточно зруйнує їх плани на узурпацію протесного Майдану, який потім сам піде у небуття і зневірить обдурених людей у справедливість будь-якій владі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду