Правозахисник Дмитро Гройсман думає, що суд виправдає його у «порнографічній» справі

Правозахисник Дмитро Гройсман думає, що суд виправдає його у «порнографічній» справі

18 Березня 2013
7744
18 Березня 2013
15:39

Правозахисник Дмитро Гройсман думає, що суд виправдає його у «порнографічній» справі

7744
Судове засідання перенесено на 29 березня
Правозахисник Дмитро Гройсман думає, що суд виправдає його у «порнографічній» справі
Правозахисник Дмитро Гройсман думає, що суд виправдає його у «порнографічній» справі

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Юрій Ковбаса ухвалив рішення відкласти засідання у справі правозахисника Дмитра Гройсмана на два тижні, до 29 березня, щоб дати можливість прокуратурі надати всі необхідні документи. Про це повідомляє  «Українська правда».

 

«Мій прогноз такий - частково обвинувачення буде знято самою прокуратурою, що означає виправдання по цій частині. А по іншій частині я думаю, що суд зробить цю справу і винесе виправдальний вирок», - сказав Дмитро Гройсман. За його словами, у понеділок у суді мали відбутися дебати, виступ з останнім словом і вирок.

 

«Але перед тим як мали відбутися судові дебати, суд був зобов'язаний оголосити усі документи, які були у виправдання прокуратури (вислів Гройсмана - «Детектор медіа) і мали надійти до сьогодні. І з'ясувалося, що з чотирьох документів суд отримав тільки один», - сказав Гройсман, додавши, що прокуратура без пояснень їх не надала.

 

Правозахисник також висловив подяку всім тим, хто у понеділок взяв участь в акції на його підтримку, і висловив солідарність з тими людьми, яких було затримано на акції.

 

Як писала «Детектор медіа», Дмитра Гройсмана обвинувачують у скоєнні двох злочинів: наруга над державними символами і розповсюдження порнографії. Правозахиснику пред'явили звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України. Крім того, Гройсман звинувачується в розповсюдженні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поруч із зображенням екс-президента Віктора Ющенка. Також правозахисник обвинувачується в тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

 

Окрім того, Гройсман обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301 ККУ «Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру». Це звинувачення інкримінується Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролик про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

 

Нагадаємо, 15 жовтня в домі вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана було здійснено обшук. Під час обшуку міліція вилучила дві листівки та одну плівку для подальшого вивчення на предмет порнографічності.

 

Вінницька правозахисна група звернулася до Ради Європи з проханням захистити її від переслідувань. Українська Гельсінська спілка вважає, що переслідування правозахисників в Україні стає дедалі поширенішим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду