У помешканні Дмитра Гройсмана проводять обшук через порнографію

15 Жовтня 2010
19060
15 Жовтня 2010
17:30

У помешканні Дмитра Гройсмана проводять обшук через порнографію

19060
У помешканні Дмитра Гройсмана проводять обшук через порнографію

Нині у помешканні координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана проводять обшук представники МВС.

 

«Формальна причина - кримінальна справа по звинуваченню в розповсюдження порнографії у "Живому журналі". Постанова на обшук видана суддею Ленінського району суду Вінниці Ковальчук», - зазначив Дмитро Гройсман у листі до ТК.

 

У блозі пана Гройсмана опубліковано відео, де фігурують Віктор Шендерович, Олександр Бєлов та Едуард Лимонов. Як повідомляла ТК, ці записи обійшли блоги РФ у травні цього року, викликавши дискусію про те, наскільки етично публікувати такі відеозаписи в інтернеті.

 

 

Як повідомляла ТК, у червні 2009 року Вінницька правозахисна група закликала тодішнього президента Віктора Ющенка застосувати вето відносно ухваленого Верховною Радою закону «Про внесення змін до статті 301 Кримінального кодексу України» (відносно відповідальності за зберігання творів, зображень і предметів порнографічного характеру). Правозахисники пропонували повернути законопроект до парламенту з пропозиціями щодо криміналізації зберігання з метою розповсюдження саме предметів дитячої порнографії і включення до кримінального закону чіткого посилання на норму права, котра містить визначення дитячої порнографії.

 

Нагадаємо, що ухвалений у червні минулоро року закон передбачає кримінальну відповідальність за зберігання творів, зображень і предметів порнографічного характеру. Згідно із запропонованими змінами, зберігання порнографії карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

 

ТК намагається зв'язатися з Дмитром Гройсманом та інформуватиме читачів щодо перебігу подальших подій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19060
Читайте також
25.04.2010 10:06
Александр Подрабинек, «Ежедневный журнал»
27 270
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
babay
4958 дн. тому
А Телекритика не боїться обшуків та арештів за відсутність модерації відверто антисемітських коментів у себе на сайті?
Г.Б.
4959 дн. тому
Евреи были ИЗГНАНЫ из Египта за скотоложество и педофилию. Что вы хотите от бедного отрока, потомка "богоизбранного" племени Гройсмана? С хромосомной наследственностью трудно совладать. Виктор Шендерович с компашкой из того же самоизбранного круга.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду