Дмитра Гройсмана обвинувачують у скоєнні двох злочинів: наруга над державними символами і розповсюдження порнографії

22 Грудня 2010
12170
22 Грудня 2010
10:36

Дмитра Гройсмана обвинувачують у скоєнні двох злочинів: наруга над державними символами і розповсюдження порнографії

12170
Дмитра Гройсмана обвинувачують у скоєнні двох злочинів: наруга над державними символами і розповсюдження порнографії

21 грудня координатору Вінницької правозахисної групи Дмитру Гройсману висунуто офіційні обвинувачення. Про це він повідомив особисто у своєму ЖЖ.

 

Зокрема, пана Гройсмана звинувачують у скоєнні двох злочинів: вчиненні публічної наруги над державними символами України, а саме над державним гербом (ч. 1 ст. 338 ККУ), а також розповсюдженні зображень порнографічного характеру (ч. 1 ст. 301 ККУ) та розповсюдженні відеозображень порнографічного характеру повторно (ч. 3 ст. 301 ККУ).

 

Слідчий слідчого управління УМВС України у Вінницькій області старший лейтенант міліції Солдатов О.Б., розглянувши матеріали кримінальної справи, постановив притягнути Дмитра Гройсмана в якості обвинувачуваного по цій справі та пред'явити йому обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 338 та ч. 1, ч. 3 ст. 301.

 

Слідчий призначив допит Дмитру Гройсману на 9-ту годину 22 грудня, пише пан Гройсман.

 

 

 

 

Як повідомляла ТК, 15 жовтня в домі вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана було здійснено обшук. Під час обшуку міліція вилучила дві листівки та одну плівку для подальшого вивчення на предмет порнографічності.

 

Вінницька правозахисна група звернулася до Ради Європи з проханням захистити її від переслідувань. Українська Гельсінська спілка вважає, що переслідування правозахисників в Україні стає дедалі поширенішим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12170
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду