Вікторія Сюмар заявила, що її Комітет свободи слова контролюватиме діяльність Мінінформполітики

Вікторія Сюмар заявила, що її Комітет свободи слова контролюватиме діяльність Мінінформполітики

19 Січня 2015
4073

Вікторія Сюмар заявила, що її Комітет свободи слова контролюватиме діяльність Мінінформполітики

4073
Вікторія Сюмар заявила, що її Комітет свободи слова контролюватиме діяльність Мінінформполітики
Вікторія Сюмар заявила, що її Комітет свободи слова контролюватиме діяльність Мінінформполітики

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар запевнила, що члени Комітету аналізуватимуть діяльність новоствореного Міністерства інформаційної політики на предмет порушень законодавства. Пані Сюмар зазначила про це у відповіді на звернення миколаївських журналістів.

 

5 грудня десять редакцій миколаївських ЗМІ і 17 журналістів підписались під відкритим зверненням до Президента України, Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з вимогою зупинити процес створення так званого Міністерства інформаційної політики України, вбачаючи в цьому спробу наступу на свободу слова, державного втручання та контролю за ЗМІ.

 

У відповідь Вікторія Сюмар зазначила, що Комітет свободи слова поділяє стурбованість журналістів долею демократичних свобод, зокрема - свободи слова в Україні.

 

«Комітет у процесі виконання контролюючих функцій, визначених статтею 14 Закону України "Про комітети Верховної Ради України", аналізує і надалі буде аналізувати діяльність новоствореного Міністерства в частині практики застосування Законів України, які регулюють правові відносини в інформаційній сфері, і у разі порушень буде діяти в спосіб, визначений законодавством», - написала голова Комітету Верховної Ради.

 

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало). 14 січня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, згідно з якою було створено Міністерство інформаційної політики України та затверджено «після публічного обговорення» відповідне положення.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію журналістів. Про свій протест проти створення Міністерства інформполітики, окрім медійників Миколаєва, заявили журналісти у ЧернівцяхКіровоградіЗапоріжжіСумахХаркові.

 

В Україні проти створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!», Незалежнамедіапрофспілка Українижурналісти та експерти-міжнародники.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду