У Кіровограді журналісти провели акцію протесту проти створення Міністерства інформполітики

У Кіровограді журналісти провели акцію протесту проти створення Міністерства інформполітики

4 Грудня 2014
3845

У Кіровограді журналісти провели акцію протесту проти створення Міністерства інформполітики

3845
У Кіровограді журналісти провели акцію протесту проти створення Міністерства інформполітики
У Кіровограді журналісти провели акцію протесту проти створення Міністерства інформполітики

Сьогодні, 4 грудня у Кіровограді журналісти вийшли на акцію протесту проти створення Міністерства у справах інформаційної політики. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

На головну площу міста вийшли близько 40 спіробітників ЗМІ різних форм власності. Журналісти оприлюднили своє звернення, у якому висловились проти створення Мінінформації і приєднались до спільної заяви руху «Стоп цензурі!».

 

"Ми, журналісти Кіровоградської області, вважаємо неприпустимим наступ на свободу слова і вбачаємо, що створення Міністерства інформаційної політики несе загрози для демократичних засад, які є основою розвитку українського суспільства. У зв'язку з цим ми приєднуємося до спільної заяви руху "Стоп цензурі!"», - йдеться у зверненні журналістів.

 

У руках журналісти тримали плакати і аркуші із написами «Немає грошей на танки? Зате є на Мінправди!» та «Великий Брат слідкує за тобою».

 

Журналісти, головні редактори ЗМІ говорили про те, що створення структури, яка контролює інформаційний простір, неприпустиме і свідчить до повернення тоталітарних схем у медіапросторі.

 

Також журналістів обурило, що міністерство створюють на фоні тотального скорочення державного апарату влади і армії чиновників.

 

Після і під час виступів присутні підписали звернення, долучившись до заяви руху «Стоп цензурі!», яке надішлють Президенту України Петру Порошенку та Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

 

«Такими одностайними журналісти Кіровоградщини бувають нечасто! Останній раз стільки журналістів Кіровограда збиралося близько року тому на акцію проти застосування фізичної агресії стосовно журналістів на Майдані», - повідомила кореспондент ІМІ.

 

Звернення підписало 49 журналістів, фотокореспондентів, операторів Кіровограда.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фракція об'єднання «Самопоміч» пропонувала Верховній Раді не розглядати призначення міністра інформаційної політики в «пакеті» з усім складом Кабінету Міністрів України.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду