Стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012»

1 Вересня 2012
3882
1 Вересня 2012
12:26

Стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012»

3882
Вперше участь у ньому бере Україна
Стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012»
1 вересня сартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012», що проходить у  понад30 країнах світу. Вперше участь у ньому бере Україна, повідомляє «Укрінформ».
  
«Мета конкурсу - зібрати фотографії усіх пам'яток культурної спадщини світу і розмістити ці світлини для використання у статтях інтернет-енциклопедії Вікіпедія», - зазначає член правління ГО «Вікімедіа Україна», координатор конкурсу «Вікі любить пам'ятки» в Україні Андрій Бондаренко
 
Взяти участь у конкурсі може кожен охочий. Для цього слід зареєструватися на Вікісховищі - одному із сестринських проектів Вікіпедії, куди всі учасники з 1 по 30 вересня завантажуватимуть власні фотографії пам'яток культурної спадщини. Це мають бути нові світлини або раніше ніде не опубліковані.
 
Організатор конкурсу - громадська організація «Вікімедіа Україна» - підготувала перелік із 30 тис. пам'яток культурної спадщини України, серед яких і всевітньовідомі - Софія Київська, Києво-Печерська Лавра тощо, і маловідомі, але не менш привабливі дерев'яні церкви, палаци й садиби, помешкання видатних діячів минулого, меморіали. Найбільші списки таких пам'яток вдалося зібрати у Києві, Львові та Одесі.
 
В середині жовтня в Україні визначать авторів найкращих фотографій, а також учасників, які сфотографували найбільшу кількість пам'яток, після чого обрані світлини розгляне міжнародне журі.
 
У листопаді планується виставка фоторобіт і нагородження переможців національного етапу конкурсу у приміщенні освітньої корпорації «Майстер-Клас».
 
А 10 найкращих світлини та володар головного призу міжнародного конкурсу будуть оголошені на початку грудня. Головним призом стане фото-тур у Гонконг для участі у щорічному зібранні редакторів фотографів і співробітників Вікіпедії «Вікіманія 2013».
  
Українська Вікіпедія є найбільшою україномовною енциклопедією, і в ній наразі нараховується понад 397 тисяч статей.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду