detector.media
01.09.2012 12:26
Стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012»
Вперше участь у ньому бере Україна
1 вересня сартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки 2012», що проходить у  понад30 країнах світу. Вперше участь у ньому бере Україна, повідомляє «Укрінформ».
  
«Мета конкурсу - зібрати фотографії усіх пам'яток культурної спадщини світу і розмістити ці світлини для використання у статтях інтернет-енциклопедії Вікіпедія», - зазначає член правління ГО «Вікімедіа Україна», координатор конкурсу «Вікі любить пам'ятки» в Україні Андрій Бондаренко
 
Взяти участь у конкурсі може кожен охочий. Для цього слід зареєструватися на Вікісховищі - одному із сестринських проектів Вікіпедії, куди всі учасники з 1 по 30 вересня завантажуватимуть власні фотографії пам'яток культурної спадщини. Це мають бути нові світлини або раніше ніде не опубліковані.
 
Організатор конкурсу - громадська організація «Вікімедіа Україна» - підготувала перелік із 30 тис. пам'яток культурної спадщини України, серед яких і всевітньовідомі - Софія Київська, Києво-Печерська Лавра тощо, і маловідомі, але не менш привабливі дерев'яні церкви, палаци й садиби, помешкання видатних діячів минулого, меморіали. Найбільші списки таких пам'яток вдалося зібрати у Києві, Львові та Одесі.
 
В середині жовтня в Україні визначать авторів найкращих фотографій, а також учасників, які сфотографували найбільшу кількість пам'яток, після чого обрані світлини розгляне міжнародне журі.
 
У листопаді планується виставка фоторобіт і нагородження переможців національного етапу конкурсу у приміщенні освітньої корпорації «Майстер-Клас».
 
А 10 найкращих світлини та володар головного призу міжнародного конкурсу будуть оголошені на початку грудня. Головним призом стане фото-тур у Гонконг для участі у щорічному зібранні редакторів фотографів і співробітників Вікіпедії «Вікіманія 2013».
  
Українська Вікіпедія є найбільшою україномовною енциклопедією, і в ній наразі нараховується понад 397 тисяч статей.
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY